Το Ταξίδι ξανά στο Μικρό Εθνικό

1922
Ταξίδι

Τον Ιούλιο του 2017 ξεκίνησε στο Μικρό Εθνικό το πρόγραμμα «Θέατρο στα Ελληνικά», ένα εντατικό θεατρικό εργαστήριο στο οποίο συμμετείχαν έφηβοι πρόσφυγες, Έλληνες έφηβοι, αλλά και ηθοποιοί του Εθνικού Θεάτρου.

Το αποτέλεσμα της εντατικής δουλειάς αυτής της διαπολιτισμικής ομάδας παρουσιάστηκε με τίτλο «Το ταξίδι» τον Μάιο του 2018, για λίγες παραστάσεις, εγκαινιάζοντας την Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου σε ένα εγχείρημα από, με και για έφηβους.

Το έργο αγαπήθηκε πολύ και στις παραστάσεις του επικρατούσε το αδιαχώρητο. Πολλοί που  πήγαν να παρακολουθήσουν την παράσταση δεν τα κατάφεραν. Έλληνες ηθοποιοί του Εθνικού, έφηβοι, Έλληνες και πρόσφυγες, με απόλυτο συναίσθημα, διηγούνται την ιστορία  δύο εφήβων στη φρίκη του πολέμου και στο δρόμο της προσφυγιάς. Ένα έργο αντιπολεμικό, που μας διδάσκει την αλληλεγγύη και το σεβασμό. Έλληνες και πρόσφυγες έφηβοι θα μας μιλήσουν και πάλι με χειρονομίες, με αμήχανες αγκαλιές, με βλέμματα όλο ερωτηματικά, με νανουρίσματα, με γέλια, με εικόνες από τους εφιάλτες τους και με τα παραμύθια της χώρας τους ο καθένας, με μία ιδιαίτερη γλώσσα που έφτιαξε η ομάδα τους. Μια ομάδα παιδιών που ξορκίζουν τον φόβο με την ασπίδα του θεάτρου και της τέχνης.

Μετά τη θερμή υποδοχή της παράστασης, το Εθνικό Θέατρο την εντάσσει στο ρεπερτόριό του για τη θεατρική περίοδο 2018-2019, στο ανακαινισμένο πλέον Ισόγειο REX, προσκαλώντας όλους μας σ’ αυτό το Ταξίδι…  από  2.11.2018 έως  16.12.2018  (Παρασκευή και Σάββατο 21.00, Κυριακή 19.30)

«Το Ταξίδι»

Των Βαγγέλη Κυριακού – Αρτέμιδας Μάνου

Σκηνοθεσία: Σοφία Βγενοπούλου

ΣκηνικάΚοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου

Μουσική: Νίκος Καρύδης – Αλέξης Κωτσόπουλος

Φωτισμοί: Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Διανομή ρόλων: Γιώργος Πατεράκης, Νικόλας Αναστασόπουλος, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Πλεμμένος, Έλενα Μαρσίδου, Άρτεμις Μάνου, Παναγιώτης Εξαρχέας, Τζούλια Διαμαντοπούλου, Γιάννης Παναγόπουλος, Bashar Abdulazi,z Danial Akhami, Helia Bazyar, Amir Habibi, Nazanin Mahour, Ali Tahqueeq, Abbas Zaheer, Farid Rahimi, Karam Khaboutly, Altaf Habibi, Reshad Aksoy, Ali Afkhami, Mohamed Awat, Dylan Najmadin, Ali Alkabar, Fahim Yaghobi, Negar Mohammadigharehbaghi, Abu Turrab, Ξένια Γεωργίου Ιάσονας Στασινός, Ευγενία Θεοδωροπούλου, Σοφία Τυροβολά, Εβελίνα Ζαχαριάδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας