Το τέλος της Αριστεράς και άλλα παραμύθια

2216
Τέλος

Συνήθως ο αριστερός κόσμος αν μη τι άλλο διάβαζε προσεχτικά τα κείμενα. Γι’ αυτό με έκπληξη διαπίστωσα ότι ορισμένοι/ες είτε διάβασαν απρόσεχτα είτε άθελα τους παραποίησαν, γιατί δεν επιθυμώ ούτε να σκεφτώ ότι προκατειλλημένα διαστρέβλωσαν το κείμενο του Ν.Ζ. στην Iskra, που έχει ως τίτλο :”Τέλος για Αριστερά σε Ελλάδα και Ευρώπη ένα ολόκληρο ιστορικό κεφάλαιο!” .

Οι φίλοι αυτοί, αντί το τέλος να το βάλουν στο ιστορικό κεφάλαιο της Αριστεράς που κλείνει, το έβαλαν μακάβρια στην ίδια την Αριστερά. Λες και αν κάποιος λέει ότι κλείνει ένα κεφάλαιο της ζωής του, σημαίνει κιόλας ότι πεθαίνει!

Μπορεί κάποιοι/ες να συμφωνούν ή όχι με τους προβληματισμούς του Ν.Ζ. Είναι άλλο αυτό και άλλο η απρόσεκτη διαστρέβλωση των όσων λέει.

Ο Ν.Ζ. ισχυρίζεται ότι, κλείνοντας ένα ιστορικό κεφάλαιο για την Αριστερά, υπάρχει μπροστά μας η πρόκληση της επαναθεμελίωσης της τελευταίας για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της, να αναπτυχθεί και να αντεπιτεθεί.

Αντίθετα, ισχυρίζεται ότι το τέλος της Αριστεράς θα επέλθει ταπεινωτικά και αναντίρρητα όσο η Αριστερά εφησυχάζει, συνεχίζει την πεπατημένη, ενώ τα πάντα αλλάζουν γύρω της και εξωραΐζει τις αποτυχίες της, τις υποχωρήσεις και τις ήττες της, την ώρα που χρειάζονται μεγάλες τομές και νέες αναλύσεις, πολιτικές και στρατηγικές για να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες.

Ούτε το τέλος της ιστορίας θα έλθει. Ούτε κανένα τέλος της Αριστεράς. Αν κάποιοι θέλουν να καταντήσουν την Αριστερά ιστορική “μούμια” για κάποιο περίλαμπρο μουσείο, αυταπατώνται.

Η Αριστερά, αν δεν μπορούν να αλλάξουν τα κόμματα της, θα επανοικοδομηθεί και θα αλλάξει μέσα από την κοινωνία και τα πρωτοπόρα φωτεινά και αγωνιστικά πνεύματα της για να φτάσει στο ύψος των απαιτήσεων μια αυθεντικής επαναστατικής αλλαγής με όρους ιστορικής νίκης και βιώσιμης ιστορικής προοπτικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας