Το σκάνδαλο Novartis και οι προεκτάσεις του

2877
κουρουμπλής

Δεν χρειάζεται κάποιος να γνωρίζει την οποιαδήποτε δικογραφία για να εκτιμήσει βάσιμα ότι η υπόθεση Novartis συνιστά σκάνδαλο πελώριων διαστάσεων με ευρωπαϊκή και διεθνή εμβέλεια.
Δεν χωράει αμφιβολία, επίσης, ότι αυτό το σκάνδαλο έχει ως βάση ανακίνησης του τις ΗΠΑ και κίνητρο να πλήξει την αποτελεσματικά ανταγωνιστική προς τις αμερικάνικες φαρμακευτικές εταιρείες Novartis.
Δυστυχώς, αυτός είναι ο τρόπος για να έρχονται στο προσκήνιο τα άπλυτα των πολυεθνικών στον σύγχρονο ”παγκοσμιοποιημένο” καπιταλισμό.
Θα ήταν κάτι παραπάνω από κοινοτοπία να λέγαμε το πόση σημασία έχει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση Novartis και να κάτσουν στο σκαμνί για παραδειγματική τιμωρία όλοι οι υπεύθυνοι της διασπάθισης τεράστιων ποσών δημοσίου χρήματος και πρώτα απ’ όλα τα πολιτικά πρόσωπα.
Και, τουλάχιστον, από την πλευρά μας, εμείς θα πράξουμε ότι είναι δυνατόν με όση ψυχή και δυνάμεις διαθέτουμε.
Οι δυσκολίες, όμως, είναι μεγάλες.
Πρώτον: Διότι στην υπόθεση αυτή, τόσο η κυβέρνηση όσο και η μνημονιακή αντιπολίτευση δεν εισέρχονται με καθαρούς όρους αλλά με στόχο να υπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες και βρώμικα πολιτικά παιχνίδια, που από την πρώτη στιγμή έγιναν αντιληπτά.
Δεύτερον: Γιατί η βουλή, με βάση τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών και όχι ένα όσο τον δυνατόν ”ανεξάρτητο” δικαστικό όργανό, η οποία θα αναλάβει στην ουσία την διερεύνηση της υπόθεσης και την αναζήτηση ευθυνών, αποτελεί, δυστυχώς, το χειρότερο πεδίο για να φέρει σε πέρας με αντικειμενικότητα και αξιοπιστία αυτό το έργο.
Αντίθετα, η Βουλή θα μετατραπεί το επόμενο διάστημα σε αρένα των πιο σκληρών, αδίστακτων και στείρων αντιπαραθέσεων.
Μετά το ”Μακεδονικό, η Novartis και πολύ περισσότερο η τελευταία θα εκτροχιάσει πλήρως την πολιτική ατζέντα από τα πραγματικά προβλήματα.
Ένα παρακμιακό και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της καρέκλας, που έπρεπε εδώ και καιρό να έχει πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων και ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού του να βρίσκεται στην φυλακή, είναι έτοιμο, αφού κατέστρεψε τη χώρα, να δώσει και την χαριστική βολή στην πατρίδα μας.
Την ευθύνη από δω και μπρος την έχουν οι πολίτες.
Άλλωστε, είχαν και μέχρι τώρα σημαντικό μέρος της ευθύνης, όπως έχουν ευθύνη όσοι με απάθεια βλέπουν να ερειπώνονται γύρω μας τα πάντα και προπαντός κάθε ίχνος αξιών και σεβασμού της κοινής λογικής.

Τ.Κ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας