Το ΝΑΤΟ «έβαλε» από τώρα τα Σκόπια στη συμμαχία: Σκοπιανοί στρατιώτες στην άσκηση “Saber Strike” στα σύνορα με τη Ρωσία

1706
νατο

Φαίνεται πως το ΝΑΤΟ δεν «κρατιέται» κυριολεκτικά με την ένταξη των Σκοπίων στη συμμαχία αφού δυνάμεις από τη γειτονική χώρα θα μετάσχουν σε άσκηση στα σύνορα με τη Ρωσία.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άσκηση που πραγματοποιεί το ΝΑΤΟ αυτή την περίοδο και ονομάζεται «Saber Strike 18» και θα διεξάγεται μέχρι τις 15 Ιουνίου κατά μήκος των συνόρων με τη Ρωσία στην περιοχή των Βαλτικών κρατών και της Πολωνίας.

Σε αυτή μετέχουν 19 χώρες του ΝΑΤΟ (συμπεριλαμβανομένων και των Σκοπίων) με συνολικά 18.000 προσωπικό και δεκάδες άρματα μάχης και μαχητικά αεροσκάφη.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη, η άσκηση «Saber Strike18» διεξάγεται στην «περιοχή» μέχρι τις 15 Ιουνίου και σαν σκοπό έχει την «επίδειξη αποφασιστικότητας και αλληλεγγύης της Συμμαχίας σε μια περίοδο όπου οι συνεχείς ασκήσεις της Ρωσίας ανησυχούν τα γειτονικά κράτη».

Παρόλα αυτά τονίζεται ότι σε καμία περίπτωση δε συνιστά πρόκληση προς την Ρωσία…

Σε ότι αφορά τη χερσαία συνιστώσα των ασκήσεων έχουν αναπτυχθεί πε΄ρι τους 6000 στρατιώτες στις βαλτικές Δημοκρατίες και στην Πολωνία συμπεριλαμβανομένης και της “Μακεδονίας” όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν.

Μάλιστα όπως τονίζεται η «μόνη» χώρα εκτός ΝΑΤΟ που θα μετάσχει στην άσκηση θα είναι το… Ισραήλ με δυνάμεις αλεξιπτωτιστών.

Μέχρι και σήμερα η Saber Strike ολοκληρωνόταν σε μια φάση αλλά αυτή τη φορά αποφασίστηκε να γίνει σε δύο φάσεις.

Η πρώτη θα αφορά τη συμμετοχή 18.000 στρατιωτών, ενώ η δεύτερη φάση στην οποία θα λάβει μέρος και το Ισραήλ θα είναι πιο μικρότερη από άποψη συμμετεχουσών δυνάμεων.

Τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ όπως αναφέρεται που μετέχουν στη φετινή Saber Strike είναι:

ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Καναδάς, Λετονία, Λιθουανία, Ολλανδία, «Μακεδονία»(!), Πολωνία, Ισπανία, Ρουμανία, Νορβηγία, και Τσεχία.

Ταυτόχρονα η Λιθουανία πραγματοποιεί και δική της εθνική άσκηση με την επωνυμία “Thunder Storm” με τη συμμετοχή 9.000 στρατιωτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας