Το «νέο» ΠΑ.ΣΟ.Κ. που μας κυβερνά, και ο ευτελισμός της πολιτικής μας ζωής

ενέργεια
Η Ελλάδα του κ. Τσίπρα, δεν είναι η δική μας Ελλάδα

Ο επόμενος χρόνος, είναι προεκλογικός με τριπλές εκλογές, αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές & εθνικές εκλογές. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, έδειξε να διαθέτει ισχυρό αίσθημα αυτοσυντήρησης και ταλέντο στη προσκόλληση στην εξουσία, κάτι που πριν τρία (3) χρονιά έμοιαζε απίθανο. Με ισχυρές επικοινωνιακές ικανότητες, και με γνώμονα τη νομή της εξουσίας, και τη διατήρηση της, χωρίς πολιτικές θέσεις, στόχους και πρόγραμμα, ενστερνίστηκε πλήρως ακραίες, δεξιές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές, επέβαλε μια από τις πιο βαριές φορολογίες στο κόσμο, και πέτυχε μετά από τρία (3) χρόνια, με πολλούς αστερίσκους και βαριές μακροχρόνιες δεσμεύσεις για τη χώρα, αυτό που ήταν σχεδόν αυτονόητο πριν τις τελευταίες εκλογές, δηλαδή τη διακοπή ροής, νέων δανεικών από τους δανειστές. Με αιχμή του δόρατος πρακτικές, όπως των κ. Πολλάκη, κ. Παππά, κ. Φλαμπουράρη, προσπαθεί να παρουσιάσει το «μαύρο» «άσπρο», την «αποτυχία» «επιτυχία»; και την «ανικανότητα» ως έκφραση αριστερής πολιτικής. Η χώρα κατά τη γνώμη μου, έχει τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, και τον πιο ανεύθυνο – ανίκανο πρωθυπουργό. Όλοι εμείς, που αγωνιστήκαμε για να έρθει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην εξουσία, θλιβόμαστε βαθύτατα με τη νέα «Κρατική» τηλεόραση, με τη συνεχή μείωση των δαπανών για την υγεία και την παιδεία, σε πραγματικούς αριθμούς. Χαρακτηριστικό δείγμα γραφής ο νόμος – έκτρωμα του κ. Κατρούγκαλου. Οι μειώσεις των «δυνητικών» συντάξεων των σημερινών εργαζομένων 50-ρηδων ξεπερνούν κάθε όριο λογικής, και η δημιουργία συνταξιούχων, πολλών ταχυτήτων, με τα ίδια έτη ασφάλισης, ικανοποιούν μόνο κοντόθωρες πολιτικές, πολιτικής επιβίωσης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Η χώρα είναι έρμαιο στις διαθέσεις των Αμερικάνων και των Γερμανών κυρίως, θυμίζει έντονα την εποχή «Πιουριφόι», με τον Αμερικανό και Γερμανό πρέσβη, να αλωνίζουν στην Ελλάδα και να δρουν ως κράτος εν κράτει.  Επιλύεται ταχύτατα το «Μακεδονικό», σύμφωνα με τις επιθυμίες των ξένων και του ΝΑΤΟ, ιδρύονται νέες αμερικάνικες και  νατοϊκές βάσεις, χωρίς έγκριση της βουλής, καταργείται κάθε σπίθα εθνικής πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής.

Η υποταγή, και η συναλλαγή, στα συμφέροντα κάθε ισχυρού  (επενδυτής, μεσάζοντας, funds) θυμίζει έντονα την δεύτερη τετραετία Σημίτη. Αγωγοί, Υδρογονάνθρακες, Εξορύξεις, Ελληνικό, «φαραωνικά» έργα, η σημαία της νέας εποχής. Είναι απλά θέμα χρόνου η ανάδειξη των νέων σκανδάλων, από την οσμή που αρχίζουν να αποπνέουν. Ως αντίμετρο προωθείται η σκανδαλολογία, η ανύπαρκτη «αριστεροσύνη» και μοιράζονται «αριστερόστροφα» καθρεφτάκια στους ιθαγενείς (κοινωνικό μέρισμα κλπ.). Παράλληλα, όμως προωθούνται σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, όπως πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας με εξωφρενικούς ρυθμούς, ξεπούλημα των «κόκκινων δάνειων» σε ξένα «funds», για ψίχουλα, ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας κλπ.

Εθνικές πολιτικές δεν υπάρχουν ούτε χαράζονται, πάρα μόνο για επικοινωνιακούς λόγους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ενέργεια, με το κ. Σταθάκη με «μπλαζέ», σχεδόν κυνικό ύφος να ανακοινώνει πολιτικές που είναι άκρατα νεοφιλελεύθερες και οδηγούν σε ιδιωτικοποίηση των πάντων. Ανάλογα, ισχύουν και στο πρωτογενή τομέα – και αλλού -, παρά τα επικοινωνιακά παιχνίδια, με αλλαγές προσώπων, μόνο, και διατήρηση των ίδιων πολιτικών.

Η αναιμική ανάπτυξη είναι συνέπεια κύρια εξωγενών παραγόντων, πχ τουρισμός, και της μεγάλης πτώσης του ΑΕΠ την τελευταία επταετία. Η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, η εξαθλίωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού, η μετανάστευση, η πολύ μεγάλη ανεργία, η υποαπασχόληση η ετεροαπασχόληση, οι πολύ χαμηλές αμοιβές εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, η καταστρατήγηση του εναπομένοντος θεσμικού πλαισίου, η αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας για να ασκήσει το  κράτος τον ελεγκτικό του ρόλο, χαρακτηρίζουν την Ελλάδα του κ. Τσίπρα. Παράλληλα, εναγκαλίζεται, προωθεί και στηρίζει την ακροδεξιά, εντός και εκτός της κυβέρνησης, για να χτυπήσει τον «αντίπαλο». Κωλυσιεργεί και δεν καταδικάζει τη «Χρυσή Αυγή» ως τρομοκρατική οργάνωση που είναι, αποκλειστικά για ψηφοθηρικούς λόγους. Όλα, στο βωμό της πολιτικής μας επιβίωσης και της προσκόλλησης μας στη εξουσία.

Σε αυτό το περιβάλλον, η ΝΔ επένδυσε στον άκρατο νεοφιλελευθερισμό, Θατσερισμό – Ρηγκανισμό, θα έλεγα, χωρίς αρχές και προσχήματα, με την εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της. Ενστερνίζεται και αυτή ακροδεξιές αντιλήψεις, όπως όλα τα δεξιά κόμματα στην Ευρώπη, και εναγκαλίζεται την ακροδεξιά, βάζοντας στελέχη που προέρχονται από το ΛΑΟΣ σε επιτελικές θέσεις, όπως αντιπρόεδρος και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Ισχυρίζεται με παλιά υλικά και φτιασιδώματα, ότι απομακρύνθηκε από το κακό παρελθόν της και είναι έτοιμη και ικανή να χαράξει το μέλλον της Ελλάδας ….

Το μέλλον όμως της Ελλάδας, μπορούν να τα αλλάξουν μόνο οι Έλληνες που υπόμειναν τόσα τα τελευταία χρόνια, κύρια λόγω της ανικανότητας και της διαφθορας του πολιτικου προσωπικού της χώρας. Είναι εμφανές, ότι η «ρότα» που μας χάραξαν είναι λανθασμένη και το «καράβι» χρειάζεται νέο καπετάνιο, και νέα γραμμή πλεύσης. Χρειάζονται αγώνες, λαϊκό κίνημα, εθνικές πολιτικές, αντίσταση και αντίδραση στους ντόπιους και ξένους δυνάστες. Λέμε όχι στο δικομματισμό που προωθείται, και στηρίζουμε κάθε αριστερή φωνή, πρωτοβουλία, αντίδραση. Δεν έχουμε τίποτα κοινό, με το δεξιό, νεοφιλελεύθερο ΣΥΡΙΖΑ, δε μας αφορά ποιος από τους δυο, καλπονοθευτικά, θα επικρατήσει στις επόμενες εθνικές εκλογές και φέρνουμε στο επίκεντρο την αλληλεγγύη, την ισότητα την αδελφοσύνη, την αλήθεια. Όλοι μαζί, ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ανένταχτοι αριστεροί, αποχωρήσαντες από το ΣΥΡΙΖΑ, μπορούμε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας