Το Κοινοβούλιο Λιβύης εξέλεξε τον Μπασάγκα ως πρωθυπουργό-Ο Χαφτάρ συγχαίρει

740
Το Κοινοβούλιο Λιβύης εξέλεξε τον Μπασάγκα

Πλήγμα στη μαύρη αγορά της Λιβύης: ο Στρατός ελέγχει τις τιμές των καυσίμων

Το λιβυκό κοινοβούλιο εξέλεξε ομόφωνα, την Πέμπτη, τον Φάθι Μπασάγκα, επικεφαλής της νέας λιβυκής κυβέρνησης, ο οποίος ήταν Υπουργός Εσωτερικών στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Από την πλευρά του, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (με επικεφαλής τον Χαφτάρ) χαιρέτησε την εκλογή σε μια δήλωση – βίντεο που παρέδωσε ο εκπρόσωπός του, Άχμεντ αλ Μισμάρι, στην οποία επιβεβαίωσε την υποστήριξη του λιβυκού στρατού για αυτόν τον διορισμό.

Ο Μπασάγκα ήταν μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης και το 2019 έγινε εναντίον απόπειρα δολοφονίας στη Μισράτα, τη χρονιά που γινόταν η επίθεση του Χαλίφα Χαφτάρ στην Τρίπολη.

Στο μεταξύ ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης κατάφερε να τερματίσει τη μαύρη αγορά καυσίμων στην περιοχή Φεζάν στα νότια της χώρας, επιστρέφοντας τις τιμές τους στο ποσό που είχε ορίσει η κυβέρνηση, στα 1,6 δηνάρια μετά από περίπου 8 χρόνια χειραγώγησης.

Οι δυνάμεις κατάφεραν επίσης να ανοίξουν δρόμους κλειστούς από το 2011 στην περιοχή.

Οι δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης στα νότια της χώρας διεξάγουν έναν σκληρό πόλεμο κατά μισθοφόρων και τρομοκρατών από τη μια και για να απομακρύνουν τις καταπατήσεις στον αυτοκινητόδρομο από την άλλη, σύμφωνα με τον αξιωματούχο των μέσων ενημέρωσης της λιβυκής πόλης Σάμπχα, Οσάμα αλ Ουάφι.

Ο Α Ουάφι πρόσθεσε ότι ο λιβυκός στρατός επανέφερε την τιμή ενός λίτρου βενζίνης στην επίσημη τιμή του, επειδή τα καύσιμα επιδοτούνται από το κράτος και η περιοχή υποφέρει από αστάθεια τιμών εδώ και 8 χρόνια.

Απέδωσε την έλλειψη σταθερότητας στις «τιμές που ελέγχει η μαύρη αγορά », λέγοντας ότι «υπερβαίνουν πολλές φορές την αξία τους εξαιτίας της και οι τιμές τους ξεκινούν από ενάμισι δηνάριο το λίτρο και αυξάνονται όσο πηγαίνουμε βαθύτερα στο Φεζάν, οπότε η τιμή ενός λίτρου βενζίνης κυμαίνεται από 3 έως 6 δηνάρια».

Πηγή: Πενταπόσταγμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας