Το ΚΚΕ και η λογική των ενδοϊμπεραλιστικών ανταγωνισμών ΗΠΑ και Ρωσίας

2021

Διαβάζουμε εντυπωσιασμένοι αλλά όχι με έκπληξη, στην πρόσφατη ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα τεκταινόμενα στην περιοχή μας ότι “η Ουκρανία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών” ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ από τη μια και Ρωσία από την άλλη.

Δεν ξέρω αλλά κάποιο λάθος μάλλον κάνει το ΚΚΕ

Δεν μπορεί το ΚΚΕ να βάζει στο ίδιο τσουβάλι γενικώς και ειδικώς για την Ουκρανία, τις ΗΠΑ με την Ρωσία.

Οι ΗΠΑ γενικώς και ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη περίπτωση της Ουκρανίας, είναι η προκλητικά επιτιθέμενη δύναμη. Είναι οι ΗΠΑ, ο επιθετικός ιμπεριαλισμός που έκανε το “νεοναζιστικό” πραξικόπημα το 2004 στην Ουκρανία, με αρχιτέκτονα τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα και τότε στο Κίεβο, Τζ. Πάιατ.

Είναι οι ΗΠΑ που θέλουν τώρα να βάλουν το Κίεβο στο ΝΑΤΟ και να μετατρέψουν την Ουκρανία σε προτεκτοράτο και προγεφύρωμα κατά της Ρωσίας με στόχο την πολιτική αποδυνάμωση και πολιτική υποβάθμιση της τελευταίας.

Αυτήν την ώρα το ζητούμενο δεν είναι μόνο, αν ακι πολύ σημαντικό, να μην συμμετάσχει η Ελλάδα στους Δυτικούς επιχειρησιακούς σχεδιασμούς κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το μέγα ζητούμενο είναι να ηττηθούν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ στις τυχοδιωκτικές Ουκρανικές επιδιώξεις τους και η Ουκρανία με όρους δημοκρατίας να γίνει γέφυρα ειρήνης και φιλίας στην περιοχή και στην Ευρώπη.

Αυτό άλλωστε είναι και το υπέρτατο εθνικό συμφέρον της χώρας μας. Διότι μια επικράτηση των αμερικάνικων σχεδιασμών στην Ουκρανία θα είναι επιζήμια για την Ελλάδα και ιδιαίτερα θα είναι κέρδος για την Τουρκία και τους στενούς δεσμούς της με την αντιρωσική Ουκρανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας