Το Ισραήλ στέλνει επιπλέον στρατεύματα στη Λωρίδα της Γάζας

1360
Ισραήλ

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ενισχύει τα στρατεύματά του γύρω από την Γάζα ως ένα προληπτικό μέτρο εναντίον των διαδηλώσεων που πραγματοποιούν στα σύνορα εδώ και 7 μήνες Παλαιστίνιοι και προειδοποίησε την Χαμάς για «δριμύτατη» απάντηση σε περίπτωση επιθέσεων.

Η ισραηλινή ανακοίνωση δεν φαίνεται να αποτελεί προάγγελο επικείμενης επίθεσης στον παλαιστινιακό θύλακα, αλλά υποδηλώνει τη λήψη ισχυρότερης δράσης στα σύνορα του Ισραήλ με την Γάζα για την αποτροπή των όποιων προσπαθειών Παλαιστινίων να παραβιάσουν τον φράκτη ασφαλείας στις διαδηλώσεις, που ξεκίνησαν τον Μάρτιο.

Τουλάχιστον 193 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά και άλλα κατασταλτικά μέσα στη Λωρίδα της Γάζας μετά την έναρξη, την 30ή Μαρτίου, της κινητοποίησης με τίτλο «Πορεία της Επιστροφής». Ένας ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε από πυρά παλαιστίνιου ελεύθερου σκοπευτή.

«Αν η Χαμάς πιστεύει ότι ως συνέπεια αυτής της απελπισίας μπορεί να επιτεθεί στο Ισραήλ, τότε θα κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος. Η απάντησή μας θα είναι δριμεία, δριμύτατη», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στους δημοσιογράφους πλάι στην Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Ο ισραηλινός στρατός, όπως τόνισε ο Νετανιάχου, «αποφάσισε ενισχύσεις ευρείας κλίμακας στην νότια διοίκηση τις ερχόμενες μέρες και τη συνέχιση της αποφασιστικής πολιτικής να αντικρούσει τρομοκρατική δραστηριότητα και να αποτρέψει διεισδύσεις στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας».

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στην ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth και στην ιταλική la Repubblica, ο επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα Γιάχια αλ Σινουάρ δήλωσε ότι «ένας νέος πόλεμος δεν είναι προς το συμφέρον κανενός», αλλά «μια έκρηξη είναι αναπόφευκτη», αν δεν αρθεί η «πολιορκία» της Γάζας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας