Το ''Βuy the dip'' έσωσε το Χρηματιστήριο από το βαθύ κόκκινο

1478
χρηματιστήριο

Στο -1,74% έκατσε η… μπίλια στον Γενικό Δείκτη του ελληνικού Χρηματιστηρίου, σε μία συνεδρίαση για “γερά” νεύρα η οποία είδε τις απώλειες να φτάνουν έως και το 4,53%, με αρκετές προσπάθειες ενδοσυνεδριακά να περιοριστούν οι ζημιές, οι οποίες στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης απέτυχαν αλλά όχι προς το τέλος της, και ειδικά την τελευταία ώρα η οποία “συνέπεσε” με το “γύρισμα” της Wall Street από το -2% σε θετικό έδαφος.
Η στρατηγική του “buy the dip” που συστήνουν εδώ και μέρες οι περισσότεροι από τους αναλυτές οι οποίοι και προειδοποιούσαν για τη βουτιά στις αγορές, πήρε… σάρκα και οστά προς το τέλος της συνεδρίασης. Οι επόμενες κινήσεις στην Wall Street είναι και αυτές που θα κρίνουν την πορεία του Χ.Α στις προσεχείς συνεδριάσεις αφού εκεί εντοπίζεται άλλωστε και η αιτία αλλά και η αφορμή του ελληνικού αλλά και του διεθνούς sell-off.
Έτσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 838,80 μονάδες με τον τζίρο λόγω της και της μάχης αγοραστών-πωλητών, να εκτοξεύεται στα 118,4 εκατ. ευρώ και με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 82,8 εκατ. τεμάχια. Ο τραπεζικός δείκτης ο οποίος για μία ακόμη φορά βρέθηκε στο επίκεντρο τόσο των long όσο και των short έκλεισε στις 947,55 μονάδες με πτώση 0,73%, ενώ έφτασε να υποχωρεί έως το -5,46%. Ο Mid Cap ο οποίος βρέθηκε να υποχωρεί έως και 5,37% έκλεισε στο -1,95% ενώ ο 20άρης από το -4,25% που είχε αγγίξει ενδοσυνεδρικά έκλεισε με πτώση 1,84%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας