Τουρκικές απειλές:Οι μετανάστες θα επιστρέψουν στον Έβρο όταν τελειώσει η πανδημία

827
παραιτήθηκε

Η αποχώρηση προσφύγων και μεταναστών από τη συνοριακή γραμμή Ελλάδας – Τουρκίας στον Έβρο αποτελεί παροδικό μέτρο λόγω κορωνοϊού και δεν συνιστά αλλαγή της πολιτικής της Άγκυρας στο μεταναστευτικό, δήλωσε προκλητικά ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, σύμφωνα με τη Hurriyet.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό δίκτυο NTV, ο Σοϊλού ανακοίνωσε και επίσημα ότι 5.800 άτομα μεταφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της προχθεσινής νύχτας (26/3) από τη μεθοριακή γραμμή σε εννέα κέντρα στο εσωτερικό της Τουρκίας, ωστόσο επανέλαβε τις απειλές περί επαναφοράς τους, όταν λήξει ο συναγερμός λόγω του ιού.

«Η εν λόγω κίνηση από την πλευρά μας δεν αποτελεί αλλαγή πολιτικής και οι μετανάστες θα είναι ελεύθεροι να επιστρέψουν όταν η πανδημία περάσει», επισήμανε και τόνισε:
«Όταν όλα τελειώσουν δεν θα εμποδίσουμε κανέναν που επιθυμεί να φύγει από την Τουρκία».

Πέραν των δηλώσεων του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, παραμένει ανοιχτό το ερώτημα αν και κατά πόσο η απόσυρση των προσφύγων-μεταναστών από τον Έβρο πραγματοποιήθηκε κυρίως λόγω του φιάσκου της επιχείρησης της Τουρκίας και όχι τόσο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Πάντως, έτσι κι’ αλλιώς, η τουρκική επιχείρηση εργαλειοποίησης των προσφύγων και μεταναστών για να υπηρετηθούν πολιτικοί στόχοι δεν εστέφθη από ιδιαίτερη επιτυχία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας