Τουρκικά ΜΜΕ: Κατηγορούν τον αρχηγό ΓΕΣ ότι σήκωσε την ελληνική σημαία στις Οινούσσες

1510
οινούσσες

Νέα πρόκληση από τα τουρκικά ΜΜΕ, που όχι μόνο εμφανίζουν τις Οινούσσες ως τουρκικό νησί με την ονομασία Koyun, αλλά παρουσιάζουν και την πρόσφατη επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή ως ελληνική πρόκληση.
Γιατί; Επειδή «επισκέφτηκε τουρκικό νησί χωρίς να τον εμποδίσει κανείς και ύψωσε την ελληνική σημαία»! Ειδικότερα, δημοσίευμα της τουρκικής sozcu.com.tr, η οποία πρόσκειται στην αντιπολίτευση, αναφέρει ότι ο Αρχηγός ΓΕΣ «επισκέφτηκε χωρίς να τον εμποδίσει κανείς, τουρκικό νησί και ύψωσε την ελληνική σημαία» και επιπλέον κάνει λόγο για  «18 νησιά που παραχώρησε η Τουρκία στην Ελλάδα» επιχειρώντας να κατηγορήσει την κυβέρνηση Ερντογάν και τον ίδιο προσωπικά.
Η εφημερίδα που υποστηρίζει την Κεμαλική αξιωματική αντιπολίτευση ισχυρίζεται πως «ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής την πρώτη επίσκεψη του από την ανάληψη των καθηκόντων του την έκανε στο νησί Koyun  σε ένα από τα 18 τουρκικά νησιά τα οποία έχει καταλάβει παράνομα η Ελλάδα».
Η τουρκική εφημερίδα προχωράει ακόμα περισσότερο και γράφει «Ο Στεφανής στις 19 Φεβρουαρίου, χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα εμπόδιο επισκέφθηκε το νησί Κoyun της Σμύρνης, και πόζαρε κάτω απο την ελληνική σημαία μαζί με τους καταληψίες Έλληνες στρατιώτες».

Νέες παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά μαχητικά και ένα κατασκοπευτικό

Μία τετράδα τουρκικών αεροσκαφών αποτελούμενη από δύο F-4 και δύο οπλισμένα F-16, ένα ζευγάρι οπλισμένων τουρκικών αεροσκαφών F-16 και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN – 235, εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.
Καταγράφηκαν τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε δεκαοκτώ παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του αρχιπελάγους. Οι δεκαεπτά απ’ αυτές σημειώθηκαν από το τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ήταν κατασκοπευτικό.
Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ η διαδικασία αναχαίτισης του ζεύγους των τουρκικών αεροσκαφών, εξελίχθηκε σε εμπλοκή δυτικά της Λέσβου.

Θρίλερ με τους Τούρκους κομάντος που ζήτησαν άσυλο – Άγνωστο πού κρατούνται

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τους δύο Τούρκους κομάντος που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας.
Οπως ανέφερε ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός, οι δύο κομάντος, που φέρονται να συμμετείχαν στην απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν τον Ιούλιο του 2016, κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος, κρατούνται από την ΕΥΠ.
Κυβερνητικοί κύκλοι, όμως, αμέσως με τη δημοσιοποίηση του θέματος, έσπευσαν να διαψεύσουν κατηγορηματικά, ως απολύτως ανακριβείς, τις εν λόγω πληροφορίες, τονίζοντας ότι οι δύο Τούρκοι κομμάντος δεν κρατούνται στην ΕΥΠ.
Οπως ανακοίνωσε, μάλιστα, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο Τούρκοι κρατούνται «σε ασφαλή χώρο», χωρίς όμως να γίνεται αναφορά στον χώρο όπου κρατούνται οι δύο συλληφθέντες.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Με αφορμή αναφορές σε Μ.Μ.Ε. διευκρινίζεται ότι, οι δύο υπήκοοι Τουρκίας που συνελήφθησαν στην περιοχή του Έβρου την 15 Φεβρουαρίου 2017, κρατούνται από την Ελληνική Αστυνομία σε ασφαλή χώρο».

Αγνωστο αν κρατούνται στην Ορεστιάδα

Την ίδια ώρα πάντως, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, δεν είναι καθόλου βέβαιο ούτε ότι οι δύο κομάντος κρατούνται στην Ορεστιάδα, όπως ήταν γνωστό μέχρι τώρα. Οπως και να ‘χει, οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί κρατούνται σε χώρο που φυλάσσεται ως επτασφράγιστο μυστικό, ενώ τα μέτρα για την ασφάλειά τους είναι ιδιαίτερα ισχυρά
Οπως μετέδωσε το STAR σύμφωνα με τις οποίες οι δύο Τούρκοι μεταφέρθηκαν από την Ορεστιάδα στην Κομοτηνή, για να ανακριθούν στον εκεί κεντρικό σταθμό της ΕΥΠ για τη Θράκη, με προοπτική, μέσα στο τριήμερο, να μετακινηθούν στην Αθήνα. Το Αρχηγείο διέψευσε κατηγορηματικά αυτές τις πληροφορίες σημειώνοντας ότι οι δύο Τούρκοι κρατούνται από την Ελληνική Αστυνομία σε ασφαλή χώρο.

Υπό εξέταση το αίτημα ασύλου τους

Το αίτημα ασύλου που έχουν καταθέσει είναι υπό εξέταση, ενώ αναμένεται και το δικαστικό αίτημα της τουρκικής πλευράς για την έκδοσή τους. Η περίπτωσή τους, πάντως, είναι εντελώς διαφορετική από αυτή των 8 Τούρκων αξιωματικών που ο Αρειος Πάγος αποφάσισε να μην εκδοθούν στην Τουρκία, καθώς στην περίπτωση των δύο φαίνεται να υπάρχουν πολλές επιβαρυντικές ενδείξεις. Σε κάθε περίπτωση, κρίσιμα θα είναι τα στοιχεία που θα περιέχονται στο τουρκικό αίτημα για έκδοσή τους και το κατά πόσο αυτά επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή τους στο σχέδιο σύλληψης ή δολοφονίας του Τούρκου Προέδρου.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κομάντος, όπως αποκαλύφθηκε χθες, πήγαν με τον δικηγόρο τους στο αστυνομικό τμήμα Ορεστιάδας, παραδόθηκαν και ζήτησαν άσυλο. Συγκεκριμένα, οι δύο λοχίες της τουρκικής στρατιωτικής ομάδας των «Μπορντό Μπερελί», ονόματι Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ, στις 15 Φεβρουαρίου εμφανίστηκαν μαζί με τον δικηγόρο τους στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδος.
Αρχικά δήλωσαν ότι είναι ηλεκτρολόγοι και τεχνικοί, αλλά στη συνέχεια ομολόγησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ανήκαν στην ομάδα εκείνη των στρατιωτικών που το βράδυ του πραξικοπήματος πήγε στο ξενοδοχείο που έμενε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Μαρμαρίδα για να το σκοτώσουν ή να τον συλλάβουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δίκη των 47 ατόμων που κατηγορούνται για την απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν, που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες στην Τουρκία, τρία άτομα δικάζονται ερήμην καθώς διαφεύγουν της σύλληψης. Το ένα από αυτά είναι ο Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγορεί ως ενορχηστρωτή του πραξικοπήματος και οι άλλοι δύο φέρονται να είναι οι λοχίες που συνελήφθησαν στην Ορεστιάδα!
Με δεδομένο ότι οι δύο Τούρκοι κομάντος συμμετείχαν στην ομάδα των επίδοξων δολοφόνων του Ερντογάν και ότι πριν από λίγες ημέρες, στις 20 Φεβρουαρίου, υπέβαλαν αίτημα χορήγησης ασύλου, η υπόθεση περιπλέκει επικίνδυνα τις ήδη τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας