Τουρκία: Kατηγορεί για ρατσισμό την Ελλάδα με αρπαχτικό βλέμμα στη Δυτική-Θράκη

772
Kατηγορεί για ρατσισμό την Ελλάδα

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η Άγκυρα στην Ελλάδα για το σύνθημα που γράφτηκε στον ανελκυστήρα της κατοικίας του μούφτη της Ξάνθης, αλλά και για τις Navtex που εξέδωσε η Ελλάδα.

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα είναι ανεκτική στις ρατσιστικές ομάδες

Αφενός, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, αναφορικά με “το μήνυμα ρατσιστικής απειλής που γράφτηκε στον ανελκυστήρα της κατοικίας του Αχμέτ Μετέ, του ‘Μουφτή’ της Ξάνθης στην Ελλάδα” είπε “Καταδικάζουμε το μήνυμα ρατσιστικής απειλής που γράφτηκε στον ανελκυστήρα του διαμερίσματος της κατοικίας του Αχμέτ Μετέ, του ‘μουφτή’ Ξάνθης στην Ελλάδα. Αυτό το περιστατικό αποκάλυψε για άλλη μια φορά τη μη ανεκτικότητα ρατσιστικών ομάδων στην Ελλάδα έναντι της ύπαρξης της ‘Τουρκικής Μειονότητας’ στη ‘Δυτική’ Θράκη και των εκπροσώπων τους. Αναμένουμε από το ελληνικό κράτος να ρίξει φως στο ειδεχθές περιστατικό και να φέρει τους δράστες του στη δικαιοσύνη διεξάγοντας μια έρευνα με τη δέουσα σοβαρότητα και ευαισθησία”.

 

Αφετέρου, η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας σημειώνει: “H Ελλάδα εξακολουθεί να κλιμακώνει την ένταση στην περιοχή της Μεσογείου, συνεχίζει τις προβοκατόρικες παρενοχλήσεις και παραβιάσεις και συνεχίζει να διατηρεί μια στάση μη συμφωνίας καθώς αρνείται τον διάλογο και πηγαίνει για τις διαφορές σε τρίτους. H Ελλάδα συνεχίζει την προκλητική της στάση καθώς μέσα σε μια ημέρα εξέδωσε 3 Navtex για στρατιωτικές ασκήσεις σε περιοχές νησιών που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα και οι 2 από τις Navtex είχαν δεσμευτεί από τη χώρα μας. Στις παράνομες Navtex της Ελλάδας έχουμε απαντήσει με ανάλογες Navtex”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας