Τζιχαντιστική φρίκη στη Συρία: Ομαδικός τάφος 3.500 ανθρώπων κοντά στη Ράκκα

662
συρία
Είναι ο μεγαλύτερος ομαδικός τάφος που έχει βρεθεί στην πολύπαθη χώρα.

Το χειρότερο πρόσωπο της φρίκης που προκάλεσαν οι τζιχαντιστές στη Συρία – και όχι μόνο – τώρα αρχίζει να αποκαλύπτεται, μετά την – οριστική, κατά τα φαινόμενα – ήττα του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα αυτή.

Όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ στη Συρία, βρέθηκε λίγο έξω από τη Ράκκα, ο μεγαλύτερος ομαδικός τάφος που άφησαν πίσω τους οι τζιχαντιστές. Δίπλα σε ένα αγρόκτημα, σε βάθος ενός μέτρου, βρέθηκαν πάνω από 3.500 πτώματα ανθρώπων, θυμάτων του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο είχε καταλάβει για πολλά χρόνια την περιοχή, βασανίζοντας και σκοτώνοντας χιλιάδες άτομα.

Ο ομαδικός τάφος βρέθηκε σε χωράφι στην περιοχή Al-Fukheikha, έναν χρόνο μετά την απελευθέρωσή της από τους τζιχαντιστές, μετά την επιχείρηση εισόδου και εκκαθάρισης στην πόλη Ράκκα και τα προάστιά της. Η Ράκκα αποτελούσε την πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους και η ανάκτησή της σηματοδότησε την αρχή του τέλους του Χαλιφάτου.

«Βρήκαμε σε ένα σημείο 2.500 με 3.000 πτώματα, ενώ γύρω του υπήρχαν και περίπου 900 με 1.100 μεμονωμένοι τάφοι», δήλωσε ένας εκ των επικεφαλής των επιχειρήσεων στην περιοχή.

Τα πρώτα δείγματα βρέθηκαν πριν από έναν μήνα, ενώ την προηγούμενοι εβδομάδα είχαν ξεθαφτεί εκατοντάδες σοροί ανθρώπων. Ο αριθμός των δολοφονημένων, οι περισσότεροι με εκτέλεση, έχει ανέλθει στους 3.500, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τις λίστες των αγνοουμένων, ανάμεσα στους ντόπιους κατοίκους, υπάρχουν και εκατοντάδες ξένοι πολίτες, ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν είναι δυνατόν να ανακοινωθεί. Το επόμενο στάδιο είναι η ταυτοποίηση των πτωμάτων, ώστε να δοθεί ένα τέλος και στο πολύχρονο δράμα των συγγενών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας