Τα χειρότερα έρχονται και θα είναι προϊόν πολιτικών αποφάσεων με καταφανή χαρακτηριστικά Εθνικής μειοδοσίας…

παρασκήνιο

Τα γειτονικά Σκόπια, και πιο συγκεκριμένα ο σκληρός πυρήνας των εθνικιστών της πολιτικής, και εκ των πραγμάτων οι Αλβανοί που προσβλέπουν στα δικα τους μελλοντικά σχέδια, πιέζονται αφόρητα ΚΑΙ από τους Αμερικανούς ΚΑΙ από τους Ευρωπαίους, προκειμένου να αποφευχθεί πιθανό “ατύχημα” με τα προβλεπόμενα του εκτρώματος των Πρεσπών…

Υπάρχει βέβαια μια λεπτομέρεια από την οποία δεν θα πρέπει να αποσπάται η προσοχή μας… Η πίεση στους Σκοπιανούς πολιτικούς είναι εμφανής με τις αλλεπάλληλες “επισκέψεις” των Ευρωνατοϊκών αφεντάδων που παρελαύνουν καθημερινά στο γειτονικό κρατίδιο.

Στην Αμερικανονατοϊκή καλύμπρα ωστόσο, έχει τοποθετηθεί με τρόπο αμετάκλητο η χώρα μας. Γίνονται ΚΑΙ στη χώρα μας επισκέψεις – αστραπή που περνούν απαρατήρητες πιθανότατα επειδή εκλαμβάνονται ως θεσμοθετημένη στο πλαίσιο των συμμαχιών της διαδικασία…

Μεσολάβησε το ορόσημο της ΔΕΘ με το οποίο επισημοποιήθηκε η εκχώρηση δικαιωμάτων κυριότητας στους αμερικανούς…

Ενώ η διαρκής παρουσία και απροκάλυπτη εμπλοκή του Τζ. Πάιατ, αναβιώνει τη σκοτεινή εποχή Πιουριφόι επί…

τω δυσμενέστερω για τη χώρα…

Να θυμίσουμε επίσης οτι η αιφνίδια επίσκεψη Στόλτενμπεργκ, είχε ιδιαίτερη στρατηγική βαρύτητα και μόνο ως τυχαία και συμπτωματική δεν μπορεί να εκλαμβάνεται στην παρούσα συγκυρία…

Οι Αμερικανοί επείγονται. Και επείγονται διότι όλο το “πακέτο” των Δυτικών Βαλκανίων, ενσωματώνεται στο σχεδιασμό τους, στο πλαίσιο μιας επανασχεδιασμένης στρατηγικής με επιθετικά χαρακτηριστικά, και αυτό είναι μια εξέλιξη επικίνδυνη για το σύνολο των συμμετεχόντων, φυσικά και για τη χώρα μας.

Η δουλοπρεπής διαχείριση αυτής της σχέσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που προσβλέπει εναγωνίως σε ένα success έστω και κατά παραχώρηση…

Δεν είναι μονάχα μια αφελής προσέγγιση της Γεωπολιτικής σε ένα περιβάλλον με δυναμικά κλιμακούμενη αστάθεια…

Δεν συνιστά μονάχα μια προκλητική πράξη ταπείνωσης που θα επιβεβαιώνεται και μακροχρόνια από ένα ευρύτατο πακέτο συνεπειών, λόγω της δραματικής τροποποίησης της ιδιοκτησιακής φυσιογνωμίας της χώρας…

Αλλά αποτελεί πάνω απ’ όλα μια πράξη ενσυνείδητου και οσονούπω αμετάκλητου εγκλωβισμού της χώρας σε μια επικίνδυνη διεργασία, εξ αιτίας της οποίας θα κληθεί να πληρώσει βαρύτατο τίμημα.

Η πατρίδα μας αυτή τη στιγμή, σε ξηρά, αέρα και θάλασσα, έχει ενσωματωθεί στον Αμερικανοϊσραηλινό επιχειρησιακό σχεδιασμό, με πιο χαρακτηριστικό δείγμα τις Ελληνικές φρεγάτες να έχουν ενταχθεί στο σχεδιασμό εμπλοκής απέναντι στη Ρωσική παρουσία στη Μεσόγειο.

Άλλωστε ο “μαρτυριάρης” κ. Καμμένος έσπευσε να δηλώσει πως το παζάρι για την αναβάθμιση του πολεμικού ναυτικού με νέα πλοία, είναι απολύτως προσαρμοσμένο – όχι στις ανάγκες της Εθνικής Άμυνας – αλλά στις… Ενεργειακές απαιτήσεις του μέλλοντος.

Πρόκειται για επικίνδυνη εξέλιξη, σε ένα περιβάλλον που επιβαρύνεται επικίνδυνα, και μέσα στο οποίο η χώρα μας έχει παραιτηθεί ουσιαστικά από το αυτονόητο δικαίωμά της στην αποτελεσματική οργάνωση της άμυνας, και το σύνολο του δυναμικού της προσανατολίζεται στη θωράκιση του Αμερικανικού ενεργειακού πρότζεκτ σε ολόκληρη την περιοχή και στο σύνολο των σταδίων (από την εξόρυξη μέχρι τη διανομή).

Η εμπλοκή των μαχητικών μας στο αέναο κυνηγητό του Αιγαίου, δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει και να εφησυχάζει κανέναν με τονωτικές ενέσεις  περηφάνιας, διότι αυτή αφορά στην ικανότητα των πιλότων μας και όχι στις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας.

Τα χειρότερα έρχονται και θα είναι προϊόν πολιτικών αποφάσεων με καταφανή χαρακτηριστικά Εθνικής μειοδοσίας…

*Ο Κυριάκος Κυριακόπουλος είναι μέλος της ΠΓ του “Μετώπου ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ” και της “Πανελλαδικής Πρωτοβουλίας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Πατρίδας μας”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας