Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου “Λαϊκή Ενότητα-Μέτωπο Ανατροπής”. Πρόσκληση συνεργασίας

6597

Παρουσιάστηκαν σήμερα το μεσημέρι της Τετάρτης (3/4) σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο “Polis Cafe” τα πρώτα 30 ονόματα υποψηφιοτήτων του ευρωψηφοδελτίου “Λαϊκή Ενότητα-Μέτωπο Ανατροπής”.

Τα ονόματα παρουσίασε η συνυποψήφια τους Σωτηριάδη Κωνσταντίνα, ενώ την παρουσίαση άνοιξε με παρέμβαση του ο νυν ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής και για την ευρωδιακήρυξη του ψηφοδελτίου μίλησε ο επίσης υποψήφιος Δημ. Σαραφιανός.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑ.Ε Παν. Λαφαζάνης ο οποίος τόνισε την αισιοδοξία του για την νίκη και απηύθυνε, έστω και στο παρά πέντε, πρόσκληση συνεργασίας προς όλες τις αριστερές, ριζοσπαστικές, δημοκρατικές, αντιμνημονιακές δυνάμεις.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Τα πρώτα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου Λαϊκή Ενότητα- Μέτωπο Ανατροπής είναι τα ακόλουθα:

 

 1. Αμμανατίδου Λίτσα, πρ. βουλευτής Β’ Θες/νίκης, πρ. έμπορος γεωργικών εργαλείων
 2. Αντωνιάδης  Άλκης, Πολιτικός Επιστήμονας με ειδίκευση στα θέματα της ΕΕ (ζει στις Βρυξέλλες)
 3. Βουτσινά Αυγή, ακτιβίστρια- μέλος του κιν. κατά των πλειστηριασμών και των περικοπών ηλ. ρεύματος
 4. Γρηγοριάδης Μανώλης, Γιατρός
 5. Δρίτσας Σπύρος, νέος εργαζόμενος, χειρουργός, συνδικαλιστής ΕΙΝΑΠ και ΙΣΑ, μέλος του συντονιστικού συνελεύσεων και καταλήψεων του 06-07
 6. Θανοπούλου Κατερίνα, πρ. αντιπεριφερειάρχης Αττικής για την κοινωνική πολιτική,  περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, εκπαιδευτικός  ειδικής αγωγής
 7. Καλύβης Αλέκος, πρ. αναπλ. πρόεδρος ΓΣΕΕ
 8. Κοζαδίνος Μανώλης, Γιατρός, εργάζεται στο Παρίσι, μέλος του κιν. «Κίτρινων Γιλέκων» και της Ανυπότακτης Γαλλίας
 9. Κουβελάκης Στάθης, καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας στο King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου
 10. Κωνσταντάκης Άρης, δικηγόρος
 11. Μαντάς Παναγιώτης, γιατρός του ΕΣΥ
 12. Μαυρέλος Βασίλης,  Βόρειο Αιγαίο,  πρ.μέλος Διοίκησης ΑΔΕΔΥ, εκπαιδευτικός, με πολιτική και κινηματική δράση στη Χίο
 13. Μπάνι Στέλλα, μέλος της Αλβανικής κοινότητας, εκπαιδευτικός
 14. Μπαρζέφσκι Μάνια, μέλος του κιν. κατά των πλειστηριασμών, του κινήματος για τα δικαιώματα και του αντιρατσιστικού κινήματος
 15. Μπόλαρη Μαρία, πρ. βουλευτής Α’ Αθήνας
 16. Ορφανίδης Αναστάσιος, αγρότης – συνδικαλιστής, Καβάλα
 17. Παπαδόπουλος Ιωσήφ, υπάλληλος περιφέρειας, Γεωλόγος Μηχανικός, μέλος του κινήματος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, Πέλλα
 18. Πριμηκήρης Αναστάσιος, πολιτικός επιστήμονας , εργάζεται στη Ρώμη
 19. Σαραφιανός Δημήτρης, δικηγόρος,  μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ
 20. Σιγάλας Αντώνης, μαθηματικός, τενόρος, ακτιβιστής για τα κοινωνικά δικαιώματα και ιδιαίτερα για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
 21. Σκιαδόπουλος Άρης, δημοσιογράφος
 22. Σκούμας Θανάσης, δικηγόρος, πρ. βουλευτής Βοιωτίας, πρώην δήμαρχος Θήβας
 23. Σπανού Δέσποινα, πρώην αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ
 24. Σταυρακάκης Χρήστος, αρχιτέκτονας-πολεοδόμος  ΕΜΠ, δραστηριοποιήθηκε στο φοιτ. κίνημα το διάστημα 2007-2014
 25. Σταυροπούλου Αναστασία, νέα εργαζόμενη, δικηγόρος,  δραστηριοποιήθηκε στο φοιτ. κίνημα  το 06-07
 26. Σωτηριάδη Κωνσταντίνα, νέα εργαζόμενη,  σύμβουλος ασφάλειας τροφίμων,  μέλος του φοιτητικού κινήματος το 06-07
 27. Τόλιος Γιάννης, διδάκτωρ οικονομολόγος, συντονιστής ερευνητικού κέντρου «ΜΑΧΩΜΕ»
 28. Φλαμιάτος Διονύσης, οικονομολόγος,  μεταπτυχιακός φιλόλογος,  μέλος της επιτροπής «Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη»
 29. Χαλαστάνη Βασιλική, μέλος του κινήματος κατά των ανεμογεννητριών, Στερεά Ελλάδα
 30. Χουντής Νίκος, Ευρωβουλευτής  της ΛΑ.Ε. , πρώην βουλευτής και υπουργός.

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

 

Να σας καλημερίσουμε όλους και όλες. Χτες είχαμε μια πού μεγάλη, πολιτική πολιτιστική βραδιά για τον Μίκη όπου όλοι μας συμμετείχαμε  με έναν μεγάλο ενθουσιασμό και με γνήσια συγκίνηση. Νομίζω ότι αυτή η βραδιά για τον Μίκη ήταν και το ξεκίνημα της μεγάλης προεκλογικής μας εκστρατείας εν όψει των ευρωεκλογών.

Ένα θέατρο όρθιο στο κλείσιμο της συναυλίας, χειροκροτούσε θερμά, ενώ  τραγούδαγαν όλοι μαζί: «Την Ρωμιοσύνη μην την κλαις, εκεί που πάει να σκύψει να’ τη, να’τη πετιέται. Να τη πετιέται αποξαρχής και αντρειεύει και θεριεύει»

Αυτό εκφράζουμε με το ευρωψηφοδέλτιο μας. Μια νέα Ελλάδα την οποία την έχουμε ανάγκη όλοι, την έχουμε στις καρδιές μας, την έχει στις καρδιές του ο ελληνικός λαός και θέλει να την εκφράσει. Μία νέα Ελλάδα κυρίαρχη, ανεξάρτητη, δημοκρατική. Μια Ελλάδα με δικαιοσύνη, με ανασυγκρότηση , με ανάπτυξη και με προοπτική έναν καινούριο σοσιαλισμό. Το σοσιαλισμό του 21ου αιώνα.

Αυτή είναι η φιλοδοξία μας, αυτό είναι το ευρωψηφοδέλτιο μας, με αυτό το πλαίσιο συμμετέχουν όλοι όσοι το πλαισιώνουν. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε αυτό το ψηφοδέλτιο, γιατί θα είναι επιτυχία για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Όπως ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε όλους, έναν προς έναν και μία προς μία, τους υποψηφίους.

Ξεκινάμε έναν καινούριο αγώνα, μέσα σε δύο περίπου μήνες και πιστεύουμε ότι στις 26 Μαΐου δεν θα έχουμε μόνο έναν αλλά δύο, τουλάχιστον, Ευρωβουλευτές.

Έτσι γίνονται οι αγώνες. Οι αγώνες δεν γίνονται βάζοντας τον πήχη χαμηλά. Ψηλά τον βάζουμε και προχωράμε με αισιοδοξία και ελπίδα.

Το Ευρωψηφοδέλτιο μας δεν εκφράζει τις Βρυξέλλες, ούτε τους υπαλλήλους των Βρυξελλών. Εκφράζει τον κόσμο της εργασίας και της δημιουργίας στην Ελλάδα. Τον κόσμο ο οποίος έχει υποστεί τα πάνδεινα τα τελευταία μνημονιακά χρόνια και θέλει να απαλλαγεί από την επιτροπεία και από τον αντιδημοκρατικό κατήφορο, που φτάνει μέχρι καταργήσεως της ίδιας της δημοκρατίας .

Το λέμε καθαρά. Είμαστε ενάντια στην Ευρωζώνη και υποστηρίζουμε την αποδέσμευση της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τόσο η Ευρωζώνη όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχουν ιστορικό μέλλον. Αντίθετα, ιστορικό μέλλον έχουν οι λαοί που θέλουν ανεξαρτησία, οι χώρες και οι λαοί – κυρίαρχοι πάντα – που θέλουν την πιο προωθημένη συνεργασία. Ισότιμη συνεργασία, προοδευτικές επιλογές και συνανάπτυξη στην Ευρώπη. Αυτό είναι το νέο όραμα μας για την Ευρώπη, για την περιοχή μας, για τα Βαλκάνια. Κι αυτό το όραμα υποστηρίζουμε.

Θέλω να κλείσω αυτόν τον σύντομο χαιρετισμό λέγοντας ότι βεβαίως ως  ευρωψηφοδέλτιο προτείνουμε τίτλο  «Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο ανατροπής». Βεβαίως παρουσιάζουμε σήμερα ένα μεγάλο μέρος των υποψηφίων του ψηφοδελτίου, αλλά θέλω να πω ότι είμαστε ανοιχτοί παρόλα αυτά, σε μία ευρεία συζήτηση και από το βήμα αυτό κάνουμε μία πρόσκληση προς όλες τις Αριστερές , ριζοσπαστικές, δημοκρατικές, αντιμνημονιακές δυνάμεις αυτής της χώρας και τους λέμε, έστω και στο παραπέντε, εν όψει των ευρωεκλογών, είμαστε ανοιχτοί και θέλουμε ένα μεγάλο ενωτικό ψηφοδέλτιο που θα δώσει με αποτελεσματικότερο τρόπο την μάχη των Ευρωεκλογών για την πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό.

Κι αυτήν την πρόσκληση την απευθύνουμε  και από αυτό το βήμα. Και δεν είναι εικονική η πρόσκληση. Την πιστεύουμε. Αυτή η πρόσκληση βγαίνει από την καρδιά μας , από την ψυχή μας. Διότι καταλαβαίνουμε ότι η συμπαράταξη όλων αυτών των δυνάμεων, πέρα από διαφορές, θα αποτελέσει μία μεγάλη ελπίδα και μία μεγάλη έπαλξη προόδου και διεξόδου για την χώρα μας .

Στις επόμενες ημέρες, το κάναμε και στο παρελθόν και θα το επαναλάβουμε: θα στείλουμε επιστολή – μικρή, σύντομη, ουσιαστική επιστολή – σε όλες αυτές τις δυνάμεις που σας προανέφερα και θα επαναβεβαιώνουμε την πρόσκληση μας να πάμε μαζί στην εκλογική μάχη, να συναντηθούμε στον κρίσιμο αυτόν εκλογικό αγώνα. Και πιστεύω, θέλω να πιστεύω, ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα έχουμε θετική ανταπόκριση.

Πάντως μαζί μας την εκλογική μάχη θα την δώσει το «Κίνημα των Πειρατών». Κάναμε μια συμφωνία πολιτική και προγραμματική μαζί τους, την έθεσαν σε δημοψήφισμα στα μέλη τους, όπου έπρεπε η απόφαση τους να ληφθεί με πάνω από 2/3 των συμμετεχόντων. Πράγματι με 75% περίπου, οι «Πειρατές» με τα μέλη τους, αποφάσισαν την συνεργασία με την «Λαϊκή Ενότητα» σ’ αυτές τις εκλογές. Χαιρετίζουμε την δική τους παρουσία, χαιρετίζουμε αυτήν την ελπιδοφόρα συνεργασία .

Χαιρετίζουμε, επίσης, την συνεργασία που πρόσφατα οριστικοποιήσαμε ανάμεσα στην Λαϊκή Ενότητα και το κίνημα  «Αλληλεγγύη, ανυπακοή, Ανατροπή» (ΑΛ.ΑΝΥ.Α), η οποία καταγράφεται και στο ευρωψηφοδέλτιο με τη συμμετοχή της αγωνίστριας Αυγής Βουτσινά.

Θέλω να πω επίσης  ότι προχτές συναντηθήκαμε στα γραφεία της «Χριστιανικής Δημοκρατίας» με αντιπροσωπεία από την «Χριστιανική Δημοκρατία», με την ηγεσία της, τον πρόεδρο και τον επίτιμο πρόεδρο της και τους απευθύναμε, μετά από μία δημιουργική συζήτηση που είχαμε, πρόσκληση συνεργασίας ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών. Είδαμε από την πλευρά τους ένα πολύ θετικό κλίμα και περιμένουμε στις επόμενες ημέρες την απάντηση τους. Χώρος υπάρχει στα ψηφοδέλτια και χρόνος υπάρχει για συζήτηση και συνεργασία αν υπάρχει πολιτική θέληση. Ελπίζουμε να έχουμε και από την «Χριστιανική Δημοκρατία» θετική ανταπόκριση.

Απευθύνουμε λοιπόν αυτήν την έκκληση με ειλικρίνεια και θέλουμε να έχουμε το ευρύτερο δυνατό και εκλογικό μέτωπο για τις ευρωεκλογές και κατ’ επέκταση στην πορεία για τις εθνικές εκλογές.

Καλή μας επιτυχία, με αισιοδοξία, δύναμη, ελπίδα και αγώνα. Αν δραστηροποιηθούμε δυνατά όλοι/ες μας η νίκη θα είναι δική μας.

Γεια σας και με την νίκη

Όλοι/ες στον αγώνα!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ν. ΧΟΥΝΤΗ

Παρέμβαση έκανε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής, ο οποίος μέχρι τώρα έχει καταγράψει μεγάλη δραστηριότητα στο Ευρωκοινοβούλιο και έχει αναδείξει προβλήματα που απασχολούν σήμερα την ελληνική κοινωνία. Ο Νίκος Χουντής υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός έχει κουραστεί από το εύρος και την σκληρότητα των κυρίαρχων πολιτικών, που από τη μία παίρνουν τη μορφή των έκτακτων μέτρων των Μνημονίων και από την άλλη τη μορφή της Ευρωζωνικής κανονικότητας. «Η Λαϊκή Ενότητα», προσέθεσε ο Ν. Χουντής, «απευθύνεται στον ελληνικό λαό και του λέει ότι τίποτα δεν θα κερδηθεί χωρίς αγώνες. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε. Ένα μήνυμα αγωνιστικής ετοιμότητας για την ακύρωση των πολιτικών λιτότητας, για την εφαρμογή ενός φιλολαϊκού φιλεργατικού μεταβατικού προγράμματος, που θα έρχεται σε ρήξη με τις πολιτικές της ΕΕ και τις δομές της Ευρωζώνης».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜ. ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΥ

«Το δίλημμα των ευρωεκλογών δεν είναι ποιος από τους πόλους του μνημονιακού δικομματισμού θα ενισχυθεί περισσότερο» τόνισε ο υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο της ΛΑΕ και δικηγόρος Δημήτρης Σαραφιανός, παρουσιάζοντας την ευρωδιακήρυξη της Λαϊκής Ενότητας. «Υπάρχει άλλος δρόμος» συνέχισε επισημαίνοντας ότι αυτός είναι «ο δρόμος που θα συνδυάζει μια πολιτική ρήξης και ανατροπής απέναντι στον ευρωμονόδρομο, ταυτόχρονα με μια πολιτική ανατροπής της λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας