Ταλιμπάν σχεδιάζουν επίθεση στο Τατζικιστάν-Ρωσικές δυνάμεις στα σύνορα με Αφγανιστάν

790
Ταλιμπάν σχεδιάζουν επίθεση στο Τατζικιστάν

“Κόκκινος συναγερμός” έχει σημάνει στην Μόσχα εξαιτίας πληροφοριών για επικείμενη επίθεση των Ταλιμπάν στο Τατζικιστάν λόγω πολεμικής του εμπλοκής υπέρ του “Εθνικού Μετώπου” ή “Βόρειας Συμμαχίας” γεγονός που συνέβαλε στην πανωλεθρία των εξτρεμιστών.

Δεκάδες άρματα μάχης Τ-72 παρατάχθηκαν στα σύνορα με το Αφγανιστάν μετά από πληροφορίες που απέκτησαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες περί επικείμενων προκλήσεων στα σύνορα των γειτονικών χωρών της Ασίας.

Άρματα μάχης Τ-72 στα σύνορα με Αφγανιστάν

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες άρματα μάχης Τ-72 μαζί με τεθωρακισμένα των Ενόπλων Δυνάμεων του Τατζικιστάν, παρατάχθηκαν σε απόσταση βολής 10-12 χιλιομέτρων από τα σύνορα με το Αφγανιστάν!

“Ρωσία και Τατζικιστάν δείχνουν στους Ταλιμπάν την ετοιμότητα πολεμικής εμπλοκής.

Αν οι τρομοκράτες προχωρήσουν σε προβοκάτσιες ή προσπαθήσουν να περάσουν τα σύνορα και να εισέλθουν μέσα στο έδαφος του Τατζκιστάν, οι Ταλιμπάν δεν έχουν πιθανότητες επιτυχίας.

Σε περίπτωση επίθεσης ενός μέλος του CSTO, οι απώλειες τους τις πρώτες ώρες της σύγκρουσης θα είναι χιλιάδες. Κανείς δεν θα διαπραγματευτεί μαζί τους” ανέφερε Ρώσος στρατιωτικός.

Δείτε βίντεο

 

Και ATGM Kornet…

Επιπλέον, λόγω της απειλής που θέτουν οι Ταλιμπάν, οι Ρωσικές δυνάμεις στα σύνορα με το Τατζικιστάν εξοπλίζονται με εκατοντάδες αντιαρματικά τελευταίας γενιάς ATGM Kornet.

Πιο αναλυτικά, λόγω των νέων απειλών των Ταλιμπάν, οι ρωσικές δυνάμεις που εδρεύουν στην 201η στρατιωτική βάση εξοπλίστηκαν με το ρωσικό αντιαρματικό σύστημα Kornet.

O ακριβής αριθμός των ATGM Kornet που μεταφέρθηκαν στην 201η στρατιωτική βάση δεν έγινε γνωστός όμως ρωσικές πηγές μιλούν για “εκατοντάδες”.

Αυτό δείχνει πως η Ρωσία προετοιμάζεται σοβαρά μαζί με το Τατζικιστάν για πιθανή επίθεση από τους Ταλιμπάν. 

“Από τη στιγμή που οι Ταλιμπάν ήρθαν στην εξουσία, έδειξαν μέσα σε δύο εβδομάδες, πως δεν μπορεί να τους έχει κανείς εμπιστοσύνη. Οι Ταλιμπάν δεν έχουν ισχυρές δυνάμεις αυτή τη στιγμή, όμως η απειλή έχει αυξηθεί και η Ρωσία έχει αντιληφθεί πως “τα πράγματα είναι πιο σοβαρά απ’ όσο είχε εκτιμηθεί αρχικά”.

Δείτε βίντεο

Ρώσος ΥΠΑΜ Σοιγκού: Οι Ταλιμπάν έχουν τεράστιες ποσότητες όπλων

“H μεγαλύτερη απειλή που προέρχεται από το Αφγανιστάν, είναι η μεγάλη ποσότητα όπλων που έχουν στην διάθεση τους οι Ταλιμπάν. Η δεύτερη μεγάλη απειλή είναι τα ναρκωτικά.

“Έχουν τεράστιες ποσότητες όπλων. Απλά τεράστιες” σημείωσε με έμφαση ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού.

“Μιλάμε για εκατοντάδες τεθωρακισμένα, αεροσκάφη, ελικόπτερα. Επιπλέον έχουν πάνω από 100 φορητά αντιαεροπορικά συστήματα MANPADS.

Ο δεύτερος κίνδυνος είναι τα ναρκωτικά. Το 93% της παγκόσμιας ηρωϊνης προέρχεται από το Αφγανιστάν. Αυτό αποτελεί απειλή για εμάς” σημείωσε ο Σοιγκού.

Ελπίζουμε οι συμφωνίες με τους Ταλιμπάν να εκπληρωθούν. Παρόλ αυτά, αυτό είναι δύσκολο. Αυτό δείχνει η ιστορία.

Θα υποστηρίξουμε τις χώρες μέλη του CSTO με κάθε τρόπο. Η βάση μας στο Τατζκιστάν είναι πανίσχυρη. Το ίδιο ισχύει και για την βάση μας στο Κιργιστάν” πρόσθεσε.

Δείτε βίντεο

Προετοιμάζεται η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του CSTO

Οι δυνάμεις της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας και πιο συγκεκριμένη η 55η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία προχωρεί σε εντατικές προετοιμασίες για την Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του CSTO στο Κιργιστάν.

Οι δυνάμεις αυτές θα διανύσουν μια απόσταση 3.000 χλμ με κατεύθυνση από την Δημοκρατία της Τιβά προς το Κιργιστάν για την τελική φάση της άσκησης των Δυνάμεων Ταχείας Αντίδρασης του CSTO.

Οι τελικές προετοιμασίες θα γίνουν στο πεδίο βολής Edelweiss στο Κιργιστάν

Το σενάριο της άσκησης αφορά “καταστροφή τρομοκρατικών δυνάμεων και παράνομων ένοπλων οργανώσεων”…

Δείτε βίντεο

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας