Σύνταγμα: Συλλήψεις ειρηνικών διαδηλωτών για το περιβάλλον

1192
συλλήψεις

Σε δώδεκα συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, μετατράπηκαν οι προσαγωγές διαδηλωτών, που κατέλαβαν το οδόστρωμα μπροστά στη Βουλή (από την Παρασκευή το βράδυ, ημέρα διαδηλώσεων στο Σύνταγμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μέχρι χθες το Σάββατο το πρωί), προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την καταστροφή του περιβάλλοντος και ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου – εκσκαφέα που ψήφισε η Βουλή. Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται: απείθεια και παρακώλυση συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρει το ThePressProject, ένας εκ των συλληφθέντων έχει ζητήσει επείγουσα φαρμακευτική αγωγή, ωστόσο δεν του έχει δοθεί κάτι.

Η ομάδα πολιτών διαμαρτυρήθηκε με αυτόν τον εντελώς ειρηνικό τρόπο για το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το προηγούμενο διάστημα από την κυβέρνηση, μετά από έναν μήνα συνεχών ολονύχτιων διαμαρτυριών. Οι πολίτες έμειναν στο δρόμο ολόκληρη τη νύχτα, έπειτα από σχετικό κάλεσμα των Άγρυπνων Πολιτών, με την αστυνομία να τους απειλεί επανειλημμένως με προσαγωγές.

Το Σάββατο το πρωί και ενώ παρέμεναν ακόμα στο οδόστρωμα, η αστυνομία ξεκίνησε προσαγωγές για να τους απομακρύνει, οι οποίες έπειτα μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας