Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας: Απεργία χθες και διαμαρτυρία σήμερα

644
λαρκο

Ανοιχτή επιστολή προς Κυβέρνηση, ΛΑΡΚΟ και την εργολαβική εταιρεία στην ΛΑΡΚΟ ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ ΕΠΕ

Κύριοι

Σας ενημερώνουμε ότι οι εργαζόμενοι μέλη του συνδικάτου μας από σήμερα το πρωί διαμαρτύρονται στην εργολαβική εταιρεία, συνεργάτη της ΛΑΡΚΟ, ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ ΕΠΕ  για το γεγονός ότι για ακόμη μία φορά τους καθυστέρησε τη μισθοδοσία από την καθορισμένη και συμφωνημένη ημερομηνία καταβολής που έχουν τα δύο μέρη.

 

Οι εργαζόμενοι δεν είναι συνέταιροι κανενός εργολάβου και εργοδότη  για να κάθονται να  ακούν να τους λένε ότι «δεν τους έχει  πληρώσει η ΛΑΡΚΟ και για αυτό το λόγο δεν τους πληρώνει ο εργολάβος και για αυτό το λόγο δεν τους καταβάλλει επιδόματα άδειας. Ότι έχει συμφωνηθεί μεταξύ ΛΑΡΚΟ και εργολάβου να τα δίνει η ΛΑΡΚΟ στον εργολάβο και μετά ο εργολάβος  να τα δίνει στους εργαζόμενους».

 

  • Απαιτούμε εδώ και τώρα να καταβληθεί η μισθοδοσία και τα επιδόματα αδειών στους εργαζόμενους της ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ.
  • Απαιτούμε εδώ και τώρα να σηκωθούν και να φύγουν  όλοι οι εργολάβοι από την ΛΑΡΚΟ και η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ να μας ενσωματώσει στο δικό της προσωπικό μιας και εδώ και πολλά χρόνια εργαζόμαστε σταθερά και πάγια για την ίδια.

 

Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός  που προεκλογικά προπαγανδίζει για την «επαναφορά των δικαιωμάτων, για την προάσπιση των εργαζομένων από τους ελίτ» , μιας και σήμερα περνά από το νομό μας να τοποθετηθεί στα εξής ερωτήματα  των εργαζομένων για τη ΛΑΡΚΟ όπου η ίδια  η Κυβέρνηση είναι εργοδότης:

  • Θα καταργήσει το σκλαβοπάζαρο όλων των εργολαβιών στην ΛΑΡΚΟ;
  • Θα υπογραφεί ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στην ΛΑΡΚΟ ή θα συνεχίσει η κοροϊδία;

Όπως και να έχει, ακόμη και αν τοποθετηθεί η Κυβέρνηση, πριν το κάνει να θυμηθεί ότι για τα παραπάνω είχε δεσμευτεί  πριν 4 χρόνια και αντί αυτών έφερε μνημόνια.

Το Συνδικάτο μας χαιρετίζει την καθολική συμμετοχή όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην χθεσινή 24ωρη απεργία του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ για την ΣΣΕ.

 

Ο αγώνας  των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ θα συνεχιστεί μέχρι την νίκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας