Συρία-Αθλιότητες Πομπέο: Στηρίζουμε Ερντογάν και ΝΑΤΟϊκή Τουρκία. Απάντηση Άσαντ στις απειλές

824
συρία

Οι ΗΠΑ παίρνουν σαφή θέση στο πλευρό της Τουρκίας ενώ η Συρία φλέγεται.

Την στήριξη των ΗΠΑ στην Τουρκία για τη Συρία εκφράζει ο ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο σημειώνοντας ότι «οι συνεχιζόμενες επιθέσεις από το καθεστώς Άσαντ και την Ρωσία πρέπει να σταματήσουν». «Στεκόμαστε στο πλευρό του νατοϊκού μας συμμάχου, της Τουρκίας», προσθέτει, ενώ το θερμόμετρο στη Συρία χτυπά κόκκινο.

Την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ στις τουρκικές κινήσεις στη Συρία εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα προς την Ρωσία και την κυβέρνηση Άσαντ, τη στιγμή που οι πολεμικές συγκρούσεις στη χώρα κλιμακώνονται.

Ο Πομπέο ανακοίνωσε μάλιστα ότι μεταβαίνει στην Άγκυρα ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία Τζιμ Τζέφρι για συζητήσεις.

Το υποστηρικτικό μήνυμα Πομπέο στον Ερντογάν έρχεται ενώ ο Τούρκος πρόεδρος ανεβάζει επικίνδυνα τους τόνους προειδοποιώντας τη συριακή κυβέρνηση πως θα πληρώσει «πολύ ακριβό τίμημα» για τις επιθέσεις εναντίον Τούρκων στρατιωτών και ο συριακός στρατός απαντά ότι ότι θα συνεχίσει να απαντά σε επιθέσεις των «τουρκικών κατοχικών δυνάμεων».

«Στεκόμαστε στο πλευρό του νατοϊκού μας συμμάχου, της Τουρκίας»

«Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά τη χθεσινή επίθεση στο Ιντλίμπ. Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις από το καθεστώς Άσαντ και την Ρωσία πρέπει να σταματήσουν».

» Έστειλα τον Τζιμ Τζέφρι στην Άγκυρα για να συντονίσει τα βήματα που θα απαιτηθούν για να απαντηθεί η αποσταθεροποιητική επίθεση. Στεκόμαστε στο πλευρό του νατοϊκού μας συμμάχου, της Τουρκίας», έγραψε ο Μάικ Πομπέο στο Twitter.

Συριακός στρατός: Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στις τουρκικές επιθέσεις

Σκληρή απάντηση στις νέες απειλές Ερντογάν δίνει ο συριακός στρατός, ανακοινώνοντας ότι θα συνεχίσει να απαντά σε επιθέσεις των «τουρκικών κατοχικών δυνάμεων» που προσπαθούν, όπως ανέφερε, να σταματήσουν την προώθηση των συριακών δυνάμεων προς το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία.

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις κατηγόρησαν την Άγκυρα για κλιμάκωση της βίας στη συριακή επικράτεια με την αποστολή επιπλέον ενισχύσεων στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλεπιού, καθώς συρο-ρωσικές δυνάμεις αποσπούν εδάφη από τους αντάρτες.

Νωρίτερα σήμερα ο συριακός στρατός επιτέθηκε εκ νέου εναντίον θέσεων παρατήρησης της Τουρκίας στην επαρχία Ιντλίμπ, προκαλώντας τα αντίποινα των τουρκικών δυνάμεων.

Από τις επιθέσεις του συριακού στρατού έχουν σκοτωθεί 13 Τούρκοι στρατιώτες στην Ιντλίμπ την τελευταία εβδομάδα, προκαλώντας τα αντίποινα της Άγκυρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας