Συνεχίζεται η προέλαση Χαφτάρ: Απαγόρευση πτήσεων πάνω από την Τρίπολη

1183
χαφτάρ

Oι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ συνεχίζουν την προέλαση για την κατάκτηση της Τρίπολης.

Από την ενημέρωση του στρατιωτικού εκπροσώπου του Χαλίφα Χαφτάρ και τα βίντεο που αναρτήθηκαν στο twitter, οι δυνάμεις του Λίβυου στρατάρχη εμφανίζονται να βρίσκονται στα περίχωρα της Τρίπολης.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1214941591078604800

Μάλιστα, υποστηρίζεται ότι βρίσκονται μέσα στη Τρίπολη, καταλαμβάνοντας θέσεις των δυνάμεων της κυβέρνησης της Λιβύης.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή για απαγόρευση πτήσεων πάνω από την Τρίπολη, σε μια ένδειξη ότι θα ξεσπάσουν μάχες μεταξύ των αντίπαλων στρατιωτικών δυνάμεων για την Τρίπολη.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1214941796976996357

Όπως όλα δείχνουν, στο μεταξύ, ο στρατάρχης Χαφτάρ επιταχύνει την προέλαση των δυνάμεών του, προκειμένου να έχει το «πάνω χέρι» για την επόμενη ημέρα της Λιβύης.

Ήδη, έχει θέσει υπό τον έλεγχό του το σημαντικό λιμάνι της πόλης Σύρτη, όπου βρίσκονται σημαντικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Λιβύης, ενώ στο στόχαστρο έχει μπει και η στρατηγικής σημασίας πόλη Μισράτα.

Επαφές Χαφτάρ στη Ρώμη

Την ώρα που οι δυνάμεις του προελαύνουν, ο ίδιος ο στρατάρχης Χαφτάρ βρίσκεται στη Ρώμη όπου το απόγευμα είχε συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός επρόκειτο να συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης Φαγιέζ αλ Σάρατζ, σε μια μεσολαβητική προσπάθεια εξεύρεσης διπλωματικής λύσης για την κρίση στη Λιβύη.

Ωστόσο, ο Σάρατζ ακύρωσε τη συνάντηση με τον Κόντε όταν ενημερώθηκε ότι είχε προηγηθεί η συνάντηση του Ιταλού πρωθυπουργού με τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Πάντως, πηγές της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης σημειώνουν ότι οι προσπάθειες της Ρώμης για διάλογο με την κυβέρνηση της Τρίπολης δεν έχουν σταματήσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας