Συναγερμός μετά από μεγάλη φωτιά στη Δροσιά Αχαΐας-Εκκενώνεται οικισμός

411
φωτιά στη Δροσιά Αχαΐας

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε δύσβατο σημείο, ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική δόθηκε εντολή ώστε οι λιγοστοί κάτοικοι να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς το Καλέτζι.

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα την περιοχή Δροσιά στην Αχαΐα ενώ ζητήθηκε και από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς το Καλέτζι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε χαράδρα, αλλά οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί.

Παράλληλα, έχουν ενισχυθεί οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.

Ειδικότερα, μάχη με τις φλόγες δίνουν 47 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων και το Beriev-200, καθώς και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με το tempo24.gr, η Αστυνομία έχει απαγορεύσει επίσης την κίνηση των οχημάτων από το Σταυροδρόμι προς την Δροσιά.

Μεταφέρθηκαν με ασφάλεια οι κάτοικοι της Δροσιάς που εκκενώθηκε λόγω της φωτιάς

«Στην κοινότητα Κούμπερι Αχαΐας έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια οι κάτοικοι της κοινότητας Δροσιάς, που εκκενώθηκε προληπτικά λόγω της φωτιάς», ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, ενώ όπως προσέθεσε, «όσοι έχουν σπίτια στην Πάτρα θα μεταφερθούν εκεί». 

Όσον αφορά στην φωτιά, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «απειλήθηκε ένα μέρος της κοινότητας, αλλά ο κίνδυνος αποσοβήθηκε», προσθέτοντας ότι «το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο και ο άνεμος αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας