Συνέλαβαν μέλη της Επιτροπής Αγώνα Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών

1031
μέλη

Το Λιμεναρχείο Βόλου προχώρησε χθες στη σύλληψη 3 μελών της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών.

 

Όλα ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν μέλη της Επιτροπής Αγώνα εντόπισαν ότι στο λιμάνι, έναντι της ΑΓΕΤ, πραγματοποιούνταν από την εταιρεία παράνομη νυχτερινή εκφόρτωση  φορτίου σκουπιδιών από το πλοίο Fiona, παρά την εντολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού να σταματήσει η εκφόρτωση, έως ότου η εταιρεία τοποθετήσει αεροστεγές σύστημα στον ταινιόδρομο μεταφοράς τους.

Μέλη της Επιτροπής κατέγραψαν σε βίντεο το γεγονός και, όπως καταγγέλλουν, όταν η ενέργειά τους αυτή έγινε αντιληπτή δέχτηκαν λεκτικούς προπηλακισμούς, Το γεγονός καταγγέλθηκε  τηλεφωνικά  στο Λιμεναρχείο Βόλου.

Έπειτα από αυτό, πραγματοποιήθηκε νέα διαμαρτυρία κατά της εκφόρτωσης και της καύσης σκουπιδιών στις 3:30 το μεσημέρι, οπότε και άνδρες του Λιμεναρχείου προχώρησαν
στη σύλληψη τριών ατόμων, μελών της Επιτροπής Αγώνα, έπειτα από μήνυση της Διεύθυνσης της ΑΓΕΤ, εξαιτίας ακτιβιστικής ενέργειας που πραγματοποίησαν εντός της πρώην τσιμεντοβιομηχανίας.

Τα τρία μέλη της Επιτροπής, τα οποία και συνελήφθησαν, είχαν εισέλθει λίγο μετά το μεσημέρι, στο χώρο του εργοστασίου της ΑΓΕΤ, πηδώντας από τον φράχτη και ανέβηκαν στον αεροδιάδρομο, αναρτώντας πανό κατά της καύσης σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο Βόλου για παράνομη είσοδο στο χώρο του εργοστασίου και παρακώλυση της διαδικασίας εκφόρτωσης του rdf και, στη συνέχεια, αφέθηκαν ελεύθεροι για να δικαστούν σε ρητή δικάσιμο με τις κατηγορίες της διατάραξης οικιακής και κοινής ειρήνης και της άσκησης βίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας