Συγκινούν μαθητές: Τραγούδησαν το «Χώμα που περπάτησα, γη που νοσταλγώ»

931
μαθητές

Η προκλητική πράξη της Τουρκίας για άνοιγμα μέρους της παραλίας της κατεχόμενης Αμμοχώστου, προκάλεσε οργή και θλίψη στον Κυπριακό λαό. 

Την αντίθεσή τους στην πράξη αυτή θέλησαν να δείξουν οι μαθητές της Γ’ Τεχνικής Σχολής Λευκωσίας.

Δεκάδες μαθητές κρατώντας την Ελληνική και την Κυπριακή σημαία, στάθηκαν στο προαύλιο του σχολείου τους.

Από τα μεγάφωνα του σχολείου ακουγόταν το γνωστό τραγούδι του Αμμοχωστιανού μουσικού και τραγουδιστή Στέλιου Χιώτη, «Χώμα που περπάτησα, γη που νοσταλγώ».

Στο Λύκειο Ακροπόλεως, μαθητές κρατώντας επίσης σημαίες και υπό τον ήχο του ίδιου τραγουδιού, τραγούδησαν για την Αμμόχωστο ανεβασμένοι στα κάγκελα του σχολείου.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι μαθητές του Λυκείου Κύκκου Πάφου, προχώρησαν σήμερα το πρωί σε καθιστική διαμαρτυρία.

Μετά από πρωτοβουλία πάρθηκε η απόφαση από το Κεντρικό Συμβούλιο μαθητών του σχολείου να προχωρήσουν στη διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια του προσωπικού τους χρόνου, το διάλειμμα.

Η νεολαία, οι μαθητές στην Ελλάδα και την Κύπρο με τους αγώνες τους μας δείχνουν τον δρόμο.

Φαίνεται πως το έχει “ξεχάσει” η ελληνική κυβέρνηση. Ο Ελληνισμός σε ένα αρραγές μέτωπο, ενωμένος πρέπει να αντιμετωπίσει τις τουρκικές απειλές.

Γιατί όπως το είπε και ο εκπρόσωπος της προεδρίας των Αζέρων, μην ξεχνάς ο Αττίλας εισέβαλλε μέσα στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου με σημαίες των Γκρίζων Λύκων, του ψευδοκράτους αλλά και του Αζερμπαϊτζάν, είμαστε “ένα έθνος δύο κράτη“. Και αυτή την αλήθεια, πρέπει με οποιοδήποτε κόστος να περιφρουρήσουμε.

Και την σημαία της Ελλάδας και της Κύπρου ψηλά να σηκώσουμε. Και όχι μόνο. Και την σημαία κάθε σκλαβωμένου λαού.

Όμως να σηκώσουμε και την σημαία των δικών μας δημοκρατικών αγώνων.

Να σηκώσουμε ψηλά, όπως οι μαθητές στα σχολεία και την σημαία της Κύπρου για την απελευθέρωση του νησιού από τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις.

Εκεί, μέσα στην πόλη, οι οικισμοί εγκαταλελειμμένοι και όμως οι εικόνες έχουν τόση ενέργεια… Και για εκείνους που άφησαν τα σπίτια τους;…. Ποτισμένα με τις μνήμες των παιδικών χρόνων και μετά ο βίαιος ξεριζωμός;…

Ψηλά την ελληνική και κυπριακή σημαία. Ενωμένοι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας