Συγκέντρωση στην πλ. Συντάγματος: Όχι στη λογοκρισία στο διαδίκτυο

1460
συντάγματος

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα, 23 Μαρτίου 2019, στην πλατεία Συντάγματος, στην οποία είχε καλέσει το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, ενάντια στη σχεδιαζόμενη λογοκρισία στο διαδίκτυο.

Όπως ανέφερε το Κόμμα Πειρατών σε σχετική του ανακοίνωση, “δεν είμαστε ενάντια στο σύνολο της οδηγίας. Είμαστε ενάντια στα δύο συγκεκριμένα άρθρα (11 και 13) που αντί να βελτιώνουν την κατάσταση θα κάνουν σοβαρή ζημιά στο διαδίκτυο στην Ευρώπη και δίνει ακόμα περισσότερη δύναμη στους κολοσσούς να ελέγχουν το διαδίκτυο. Ταυτόχρονα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εφαρμόζουν αυτόματη λογοκρισία, περιορίζοντας το δικαίωμά μας στην έκφραση και στην ενημέρωση”.

Η συγκέντρωση, στην οποία παραβρέθηκαν και ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής, και η Δέσποινα Σπανού,υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου και μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής κινητοποίησης κατά των άρθρων 11 και 13 της νέας, υπό ψήφιση, Οδηγίας για τα πνευματικά δικαιώματα.

Ο Νίκος Χουντής, σε σχετική δήλωσή του, ανέφερε ότι “η Οδηγία για το Copyright έρχεται στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τρίτη 26 Μαρτίου, και θα κρίνει το μέλλον και την ελευθερία του Διαδικτύου. Πιο συγκεκριμένα, τα άρθρα 11 και 13, επιβάλλουν μηχανισμούς ελέγχου του Ίντερνετ με αποτέλεσμα να μπαίνουν φραγμοί στην ελευθερία έκφρασης και πληροφόρησης στο διαδίκτυο, για να ικανοποιηθούν τα μονοπωλιακά συμφέροντα ισχυρών πολυεθνικών εταιρειών του κλάδου.

Η Λαϊκή Ενότητα υπερασπίζεται το ελεύθερο διαδίκτυο ως μια κοινωνική κατάκτηση και αντιστέκεται σε κάθε μορφή λογοκρισίας και ελέγχου του”.

Υπενθυμίζεται ότι ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, μαζί με άλλους ευρωβουλευτές της Αριστεράς, έχουν καταθέσει τροπολογία διαγραφής του άρθρου 13 για τα φίλτρα αναφόρτωσης.

Η Δέσποινα Σπανού έκανε, σχετικά με το θέμα, την παρακάτω δήλωση:

“Το ελεύθερο διαδίκτυο είναι κοινωνική κατάκτηση και ως τέτοια, 
κοινωνικό δικαίωμα, που δεν πρέπει να τίθεται σε περιορισμούς με 
οποιονδήποτε τρόπο που ουσιαστικά οδηγούν σε λογοκρισία. Οποιοσδήποτε 
φραγμός στην ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης στο διαδίκτυο, 
της ελεύθερης διακίνησης ιδεών εν γένει, είναι καταδικαστέος, 
ανεπίτρεπτος και δεν θα περάσει”.

συντάγματος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας