Συγκέντρωση στην ΓΑΔΑ για κλήσεις σε απολογία: Πολιτική ανωμαλία οι διώξεις

2895

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ πραγματοποίησε σήμερα στις 12:00 μμ η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε) για την κλήση σε απολογία με κατηγορίες που αφορούν τον μισό περίπου ποινικό κώδικα του Παναγ. Λαφαζάνη Γραμματέα του Π.Σ., της Μαρ. Αφοξενίδου και του Οδ. Χαραλαμπόπουλου στελεχών της ΛΑ.Ε, του Αθ. Μπούρα και του Λεων. Παπαδόπουλου ηγετικού στελέχους του “Κινήματος δεν Πληρώνω”.

Ο Παν. Λαφαζάνης με δηλώσεις του τόνισε ότι δεν πρόκειται να πάει να απολογηθεί και ότι δεν νομιμοποιεί με την παρουσία του το αμαρτωλό και εμφυλιοπολεμικό “Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος” το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο παρά το “μακρύ χέρι του Μαξίμου και του ίδιου του Τσίπρα”.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι και “στα πιο εφιαλτικά του όνειρα δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ότι ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος πρόδωσε δεσμεύσεις, πρόγραμμα, αρχές και αξίες μας, θα έφτανε στο σημείο να θέλει να με πάει σε δίκη και στη φυλακή”.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι “μόνο σε μαύρα καθεστώτα τύπου Τουρκίας διώκονται αυθαίρετα επικεφαλής και στελέχη δημοκρατικών κομμάτων, κίνηση που ιδιαίτερα σε προεκλογική περίοδο συνιστά ανοικτή πράξη ανωμαλίας και νόθευσης της αντικειμενικότητας της πορείας στις εκλογές”.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα της περασμένης εβδομάδας ο κ. Λαφαζάνης μετέβη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και ζήτησε να επισπευσθούν οι υποθέσεις που εκκρεμούν σε βάρος του τονίζοντας πως «δεν είναι δυνατόν να πάμε σε εκλογές και μένα να με τρέχουν στην ΓΑΔΑ, πολιτικά και ποινικά όμηρο, με κατηγορίες που δεν έχει και ο χειρότερος ποινικά κατηγορούμενος σε αυτήν την χώρα».

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι “οι μαζικές διώξεις κατά της ΛΑ.Ε και των αγωνιστών του κινήματος δεν δείχνουν μόνο τον φόβο και τον πανικό του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην ΛΑ.Ε αλλά κυρίως τον φόβο της κυβέρνησης απέναντι στις μαζικές αντιδράσεις που θα προκύψουν απέναντι στην πρόσφατη συμφωνία κυβέρνησης – τραπεζών που καταργεί κάθε ίχνος προστασίας της πρώτης κατοικίας”.

Δηλώσεις έκαναν, επίσης, η Μαρία Αφοξενίδου και ο Απ. Μπούρας αλλά και η υποψηφία περιφερειάρχης Αττικής,  την οποία στηρίζει η ΛΑ.Ε και συνήγορος των παραπάνω Μαριάννα Τσίχλη.

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής που με σειρά του σημείωσε ότι έχει «καλέσει τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο μέτρο των δικών του αρμοδιοτήτων να παρέμβει προκειμένου να εξασφαλιστεί καθώς βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο η πολιτική εκείνη ατμόσφαιρα που δεν θα διώκει πολιτικά εκπροσώπους κομμάτων, θα περιφρουρεί τη δημοκρατία και θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα των πολιτών».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας