Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην ΓΑΔΑ για τους διωκόμενους αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών

1207
συγκέντρωση

Αγωνιστική συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους τρεις αγωνιστές του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών, Θανάση Γούναρη, Πρόεδρο του Κόμματος Πειρατών Ελλάδος , Αυγή Βουτσινά μέλος του κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α και  Αντώνη Μαυρομμάτη στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας,  πραγματοποιήθηκε σήμερα 3 Δεκέμβρη έξω από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών στην οποία, έπειτα από πρωτοβουλία του «Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Πολιτεύματος» της Κρατικής Ασφάλειας, κλήθηκαν να απολογηθούν για την δράση τους ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Οι διώξεις αυτές έρχονται να συνεχίσουν μία άνευ προηγουμένου αλλά μάταιη προσπάθεια της Κυβέρνησης (που άρχισε με τις διώξεις εναντίον του Γραμματέα της ΛΑ.Ε. Παναγιώτη Λαφαζάνη)  να κατατρομοκρατήσει τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες, που προσπαθούν με την συνεχή και πολύμηνη δράση τους, να βάλουν φρένο στις ορέξεις των Τραπεζών και των funds, για καταλήστευση της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας των φτωχών νοικοκυριών.

Από την αρχή του έτους δεκάδες ακτιβιστές σε ολόκληρη τη χώρα αντιμετώπισαν διώξεις και αρκετές δίκες βρίσκονται σε εξέλιξη. Εκτός από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και δεκάδες στελέχη της ΛΑΕ και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, διώκονται οι επικεφαλής του δικτύου «Δεν Πληρώνω» Ηλίας και Λεωνίδας Παπαδόπουλος καθώς και ο Ηλίας Σμήλιος, δημοτικός σύμβουλος στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Στην σημερινή συγκέντρωση συμμετείχαν πολλά μέλη και στελέχη της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, μέλη από το Κόμμα των Πειρατών, μέλη από το Κίνημα ΑΛ.ΑΝΥ.Α, αγωνιστές από την πρωτοβουλία  κατά των πλειστηριασμών και άλλοι.

Δηλώσεις έκαναν έξω από τη ΓΑΔΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, ο Θανάσης Γούναρης Πρόεδρος του Κόμματος Πειρατών Ελλάδος  και ο Σαράντος Θεοδωρόπουλος νομικός σύμβουλος των διωκομένων. Παραβρέθηκε επίσης η νομική σύμβουλος του Αντώνη Μαυρομμάτη, Όλγα Μοσχοχωρίτου .

Παναγιώτης Λαφαζάνης :

Δυστυχώς η κυβέρνηση αυτή ακολουθεί έναν άνευ προηγούμενου αυταρχικό κατήφορο, αυτά τα οποία γίνονται στην χώρα μας με τις διώξεις αγωνιστών, με τις παρακολουθήσεις , με την προσπάθεια να κατασκευαστούν κατηγορίες σε βάρος τους είναι πρωτοφανή και παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές.

Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί ενωτικά και ειρηνικά για να αποτρέψουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Αυτό δεν είναι αδίκημα.

Η προσπάθεια ποινικοποίησης κοινωνικών αγώνων και κινημάτων , είναι προσπάθεια η οποία έχει φασιστική διάσταση.

Το λέω καθαρά δεν κάνουμε πίσω, είμαστε μπροστά, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας γιατί είναι έντιμος, είναι ειρηνικός, είναι δίκαιος και τον θέλει η κοινωνία μας.

Θανάσης Γούναρης :

Καταρχήν θέλω να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου στα μέλη ,τα στελέχη και ειδικά στον επικεφαλής της Λαϊκής ενότητας , Παναγιώτη Λαφαζάνη για την έμπρακτη αλληλεγγύη του  στον επικεφαλής ενός άλλου κόμματος !!

Ήρθε λοιπόν και η σειρά μου ως πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας να κληθώ από τη Κρατική Ασφάλεια να δώσω εξηγήσεις για τη δράση μου !!

Είναι η Δεύτερη φορά μετά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, που  διώκεται πολιτικό πρόσωπο  και μάλιστα επικεφαλής κόμματος στη χώρα .

Είναι προφανές ότι  αυτές οι πρακτικές δηλητηριάζουν  τη πολιτική ζωή του τόπου και την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος και συνιστούν πολιτική εκτροπή .

Είναι επίσης προφανές ότι η εξουσία στη χώρα μας επιθυμεί να εξαφανίσει  κάθε ίχνος αντίστασης και κάθε μικρή εστία αντίδρασης στα σχέδια της ίδιας, όσο και των δανειστών .

Εκφοβίζουν τους πολίτες ώστε να μην συμμετέχουν στα κοινά, ποδοπατώντας την αλληλεγγύη και ποινικοποιώντας τον ακτιβισμό και την πολιτική. Δεν είναι τυχαίο ότι παράλληλα με τις διώξεις επιχειρείται και η φίμωση του Διαδικτύου με πρόσχημα τα πνευματικά δικαιώματα, για τα οποία το κράτος εισπράττει προκαταβολικά και φόρο.
Ακόμα αντηχεί στα αυτιά μας αυτό το  “ πρέπει να μπλοκέρνουμε κατευθείαν κάθε ενοχλητική φωνή ” που ζήτησε ο Δήμαρχος Μπουτάρης από το Πρωθυπουργό  πριν λίγες εβδομάδες  .. το οποίο και έκανε ..

Είναι θλιβερό στη χώρα, που γεννήθηκε η Δημοκρατία , σε αυτή τη χώρα ,  να  ποδοπατείται τόσο βάναυσα κάθε δημοκρατικό  δικαίωμα.

Είναι θλιβερή και αντιδημοκρατική αυτή η τακτική και η απάντηση πρέπει να είναι η  συσπείρωση όσων  μάχονται ακόμα για τα  δίκια αυτού του λαού  και η εντατικοποίηση των πρωτοβουλιών για μια συνολική αντίδραση, που θα φέρει το λαό μας ξανά κυρίαρχο στη ζωή και στη χώρα .

Η δημοκρατία στο τέλος θα νικήσει “.

Αυγή Βουτσινά:
Σήμερα βρίσκομαι εδώ,στο τμήμα για την προστασία του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος…
Προκειμένου να απολογηθώ “διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις..”
Δεν θα ανέβω να δώσω εξηγήσεις γιατί…:
Δεν νομιμοποιώ.
Την ποινικοποίηση της διαμαρτυρίας…
Την λεηλασία των σπιτιών μας από υπόδικους δημόσιους λειτουργούς…
Την καταδίκη σε αστεγία χιλιάδων συμπολιτών μας…
Το κατέβασμα του διακόπτη της ΔΕΗ και την καταδίκη αδύναμων συμπολιτών μας στο σκοτάδι και στο κρύο…
Δεν θα ανέβω… γιατί
Δεν νομιμοποιώ την ηθική αυτουργία τους στις χιλιάδες αυτοκτονίες συμπολιτών μας που δεν άντεξαν ..
Την βία,τον αυταρχισμό και την αλαζονεία της πολιτείας που παραπέμπουν σε άλλες εποχές…
Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και της ιστορίας μας…
Δεν νομιμοποιώ…τον διχασμό…
Οι διώξεις είναι πολιτικές και ως πολιτικές τις αντιμετωπίζουμε.
Σήμερα στη θέση μας θα έπρεπε να βρίσκονται,κάποιοι εξ αυτών που κυβερνούν εδώ και χρόνια την χώρα.
Αυτοί όμως κρύβονται πίσω από την βουλευτική ασυλία και κουνούν το δάχτυλο στον πολίτη,που είναι απροστάτευτος και από την πολιτεία και από την δικαιοσύνη.
Στόχο έχουν να μας τρομοκρατήσουν και να αποτρέψουν τον πολίτη από την διαμαρτυρία…
Δεν τα φάγαμε μαζί…
Αντίθετα,μαζί τα τρώγατε…μαζί τα τρώτε…
Αλλά ζητάτε να τα πληρώσουμε εμείς….!!!!
#Αλ.Ανυ.Α

Σαράντος Θεοδωρόπουλος :

Ήλθαμε  εδώ  με  τη  συνάδελφο κυρία Όλγα Μοσχοχωρίτου για να συμπαρασταθούμε στους  αγωνιστές  του κινήματος  κατά  των πλειστηριασμών,  που  διώκονται  με  μία εκφοβιστική αστυνομική διαδικασία που  θυμίζει  άλλους τόπους και εποχές. Και αυτό ενώ από το  πραγματικό υλικό  της  δικογραφίας  προκύπτει  ότι οι άνθρωποι αυτοί  δεν έκαναν τίποτε  άλλο πέρα  της  συμμετοχής  τους  στις  διαμαρτυρίες,  που  αποτελούν μέρος του συνταγματικού δικαιώματος  του συνέρχεσθαι , ανεκτού σε  κάθε  σύγχρονη δημοκρατία.

Δεν απολογούμαστε για τέτοιες  πράξεις και δεν τις νομιμοποιούμε  με  τη  συμμετοχή μας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας