Στρατούλης: Να μην απολυθούν οι επικουρικοί γιατροί. Καταγγέλλω τα χημικά

1710
νδ
Να μπει ένα τέλος στην υποχρηματοδότηση και στην έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για τα χημικά στα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της Π.Γ της ΛΑ.Ε παραβρέθηκε την Δευτέρα, 16/7, στη συγκέντρωση, που πραγματοποίησε μπροστά στο Υπουργείο Υγείας η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας).

Η συγκέντρωση της ΟΕΝΓΕ πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια πανελλαδικής στάσης εργασίας της, ενάντια στην αντιλαϊκή μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης στον χώρο της υγείας και στις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υγειονομικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία όλης της χώρας καθώς και με αίτημα να μην απολυθούν οι επικουρικοί γιατροί.

Ο Δημήτρης Στρατούλης σε δήλωσή του στους παριστάμενους δημοσιογράφους ανάφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Εκφράζω την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη της ΛΑΕ στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές υποχρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων, μη προώθησης των αναγκαίων προσλήψεων προσωπικού και μη συντήρησης και αναβάθμισης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού τους. Αυτές οι πολιτικές έχουν ως πρώτα θύματα τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, αλλά πλήττουν και ταλαιπωρούν κυρίως τους ασθενείς και τους ασφαλισμένους.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί με την ενότητα και τον αγώνα τους, με τον συντονισμό τους με τους άλλους εργαζόμενους των νοσοκομείων μπορούν να έχουν αποτελέσματα στον αγώνα τους για στήριξη και αναβάθμιση των νοσοκομείων και για την μη απόλυση των επικουρικών γιατρών και των άλλων συμβασιούχων.

Η ΛΑΕ συνεχίζει να αγωνίζεται για ένα ολοκληρωμένο και ανθρωποκεντρικό δημόσιο, δωρεάν και καθολικό Εθνικό σύστημα Υγείας, προσβάσιμο απ’ όλους τους κατοίκους της χώρας μας, με αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης και την προώθηση των αναγκαίων προσλήψεων.

Καταγγέλλουμε επίσης την επίθεση των ΜΑΤ με χημικά σε βάρος των Εργαζομένων των νοσοκομείων, που διαμαρτύρονταν μετά από κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ λίγες ώρες νωρίτερα στο Υπουργείο Οικονομικών. Δυστυχώς για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι το μνημόνιο δεν έρχεται μόνο του, αλλά συνοδεύεται πάντα από κυβερνητικό αυταρχισμό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας