Στρατιωτική άσκηση Ρωσίας-Αιγύπτου στη Μαύρη θάλασσα. Προειδοποίηση σε Άγκυρα για Συρία-Αρτσάχ

1206
ρωσίας

Η Ρωσία φαίνεται ότι έριξε την πρώτη προειδοποιητική βολή στην Τουρκία για Συρία και Ναγκόρνο – Καραμπάχ και μάλιστα με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο καθώς ανακοίνωσαν μεγάλη ναυτική άσκηση στην Μαύρη Θάλασσα με την συμμετοχή του… Αιγυπτιακού Ναυτικού.

Έτσι σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Al-Monitor», το οποίο επικαλείται ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, Ρωσία και Αίγυπτος συμφώνησαν στη διεξαγωγή ναυτικής άσκησης στη Μαύρη Θάλασσα, υπό την ονομασία «Friendship Bridge 2020», δηλαδή βόρεια των τουρκικών ακτών.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Αίγυπτος και η Ρωσία συμφωνούν σε μια άσκηση τέτοιου επιπέδου σε αυτήν την περιοχή. Το κύριο αντικείμενο της άσκησης θα είναι τα σενάρια προστασίας θαλάσσιων οδών από απειλές. Η άσκηση θα γίνει με πραγματικά πυρά.

Περισσότερες ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές ούτε και το επίπεδο των μονάδων που θα λάβουν μέρος. Έκπληξη όμως θα αποτελέσει η περίπτωση που ελικοπτεροφόρο τύπου Mistral περάσει τα Δαρδανέλια.

Και αυτό γιατί τα δύο σκάφη του τύπου που πλέον επιχειρούν με το αιγυπτιακό ναυτικό αρχικά είχαν παραγγελθεί από την Ρωσία και μάλιστα μέχρι την υπαναχώρηση του Φ. Ολάντ είχε φτάσει να ξεκινήσει και η εκπαίδευση των ρωσικών πληρωμάτων και μάλιστα θα επιχειρούσαν στην Μαύρη Θάλασσα.

Κατόπιν η Γαλλία επέστρεψε τα χρήματα στην Ρωσία και τα σκάφη πουλήθηκαν στην Αίγυπτο η οποία τα έχει εξοπλίσει με τα ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Ka-52K.

H πόλη Στεπανακέρτ, πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ έγινε στόχος νέων βομβαρδισμών, παρά την εκεχειρία που θεωρητικά ισχύ από χθες.

Οι βομβαρδισμοί αυτοί έγιναν παρά την εκεχειρία μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, η οποία θεωρητικά τέθηκε σε ισχύ έπειτα από διαπραγματεύσεις και υπό την αιγίδα της Ρωσίας μετά δύο εβδομάδες σφοδρών μαχών για την αυτονομιστική περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ και οι τουρκικές δηλώσεις δείχνουν ότι η Άκυρα θέλει να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις σε μια περιοχή που θεωρείται “μαλακό υπογάστριο” της Μόσχας καθώς Αρμενία και Ναγκόρνο- Καρμαμπάχ με τους Αρμενίου που διαμένουν εκεί να είναι ουσιαστικά υπό την προστασία.

Το δεύτερο που δείχνει ότι η Τουρκία παίζει με τα ρωσικά νεύρα είναι η συνεχής ενίσχυση του τουρκικού στρατού στην Βόρεια Συρία που φτάνει να αριθμεί 15.000 άνδρες συν βαρύ πυροβολικό δεν αφήνει σημάδια εκτόνωσης με τον σύμμαχο της Ρωσίας Άσαντ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας