Στους 30 ανήλθαν οι νεκροί από τον κυκλώνα Ντόριαν στις Μπαχάμες

1728
νεκροί

Στους 30 ανήλθαν οι νεκροί από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ντόριαν στις Μπαχάμες, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο Χιούμπερτ Μίνις, πρωθυπουργός του αρχιπελάγους της Καραϊβικής Θάλασσας.

Οι Αρχές συνεχίζουν να εκφράζουν φόβους πως όταν τερματιστούν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, ο αριθμός των θυμάτων θα είναι ακόμα πιο βαρύς. Όπως επισήμανε ο Μίνις, ο κυκλώνας προκάλεσε καταστροφή που θα χρειαστούν «γενιές» για να αποκατασταθεί.

Περίπου 70.000 άνθρωποι έχουν «άμεση ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια» στις πληγείσες περιοχές του αρχιπελάγους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Ο Ντόριαν, που υποβαθμίστηκε εκ νέου στην Κατηγορία 2 χθες, πλησίασε περισσότερο τις αμερικανικές ακτές χθες, φέρνοντας σφοδρούς ανέμους, καταρρακτώδεις βροχές, ανεμοστρόβιλους και τον κίνδυνο θανατηφόρων πλημμυρών. Πολλοί δρόμοι στο Τσάρλστον της Νότιας Καρολίνας μετατράπηκαν σε χειμάρρους, με νερά 30 εκατοστών ή ακόμα ψηλότερα.

Το μάτι του κυκλώνα βρισκόταν 48 χιλιόμετρα νότια του Κέιπ Φίαρ, στη Βόρεια Καρολίνα, το βράδυ της Πέμπτης, με ανέμους 160 χιλιομέτρων την ώρα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό εθνικό κέντρο κυκλώνων (NHC). Σήμερα αναμένεται να βρίσκεται κοντά ή πάνω από τη Βόρεια Καρολίνα. Το NHC προειδοποίησε για ακραία καιρικά φαινόμενα και επικίνδυνους ανέμους τόσο τη Βόρεια Καρολίνα, όσο και στη Βιρτζίνια. Μόνο στις Καρολίνες, δόθηκε διαταγή σε πάνω από 900.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, αν και δεν έγινε σαφές πόσοι συμμορφώθηκαν.

Στις ΗΠΑ αναφέρθηκαν τέσσερις θάνατοι που συνδέονταν έμμεσα με τον Ντόριαν. Στην Κομητεία Όραντζ, στη Φλόριντα, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στις προετοιμασίες και στη διάρκεια της εκκένωσης περιοχών, όπως γνωστοποίησαν οι αρχές. Στη Βόρεια Καρολίνα, ένας 85χρονος έπεσε από σκάλα ενώ κάρφωνε σανίδες στα παράθυρα του σπιτιού του εν όψει της έλευσης του Ντόριαν, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας. Πάνω από 210.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση σε Νότια Καρολίνα και Τζόρτζια την Πέμπτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας