Στουρνάρας: Νέες θυσίες από τον λαό, ασυδοσία στο κεφάλαιο

1007
στουρνάρας

Τη συνέχιση των αντιλαϊκών “μεταρρυθμίσεων” υποστήριξε, για άλλη μια φορά, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, “προκειμένου να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και να διασφαλιστεί η επίτευξη ταχύτερων ρυθμών ανάπτυξης”.

Μιλώντας σε συνέδριο “επενδυτών”, ο κεντρικός τραπεζίτης εκτίμησε πως «με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία» το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019 θα ανέλθει στο 2,9% του ΑΕΠ, δηλαδή δεν θα επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

Ο Γ. Στουρνάρας ζήτησε τη συνέχιση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων που δημιουργούν ένα επιχειρηματικό περιβάλλον “φιλικό προς τις επενδύσεις” και μειώνουν το “επενδυτικό κενό”, δίνοντας έμφαση στη μείωση των κόκκινων δανείων, στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και στην άρση αντικινήτρων (κατάργηση, δηλαδή, της υποχρέωσης των επενδυτών να σέβονται τη νομοθεσία) στο θεσμικό πλαίσιο.

Επιπλέον, πρότεινε “σε συνεννόηση και συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους” να μειωθούν οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι το 2022, ώστε να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι φορολογικοί συντελεστές και οι ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρηματικών ομίλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας