Στη Συρία ο Ρώσος ΥΠΑΜ για ασκήσεις στην Αν.Μεσόγειο

627
Στη Συρία ο Ρώσος ΥΠΑΜ

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, παρόντος του υπουργού Άμυνας της Συρίας Αλί Αγιούμπ, επιθεώρησε από σημείο της βάσης ανεφοδιασμού στην πόλη Ταρτούς, τις ναυτικές ασκήσεις του Πολεμικού Στόλου της Ρωσίας στην ανατολική Μεσόγειο, που διεξάγονται στο πλαίσιο της σειράς ναυτικών γυμνασίων σε επιχειρησιακά σημαντικές περιοχές του Παγκόσμιου Ωκεανού καθώς και σε θάλασσες, που γειτνιάζουν με τα ρωσικά εδάφη, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

 

 

Σύμφωνα με τον διοικητή του Πολεμικού Στόλου, ναύαρχο Νικολάι Γιεφμένοφ, στις ναυτικές ασκήσεις συμμετέχουν περισσότερα από 15 πολεμικά πλοία, από τους στόλους του Ειρηνικού, της Βόρειας και της Μαύρης Θάλασσας και περισσότερα από 30 αεροσκάφη των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας.

Εν συνεχεία ο Ρώσος υπουργός Άμυνας επιθεώρησε τη ρωσική αεροπορική βάση στη συριακή πόλη Χμέιμιμ και κατέθεσε στεφάνι μαζί με τον διοικητή της βάσης στις προτομές των Ηρώων της Ρωσίας που έχασαν την ζωή του εν ώρα καθήκοντος στη Συρία.

Τα γυμνάσια αποτελούν μέρος της αυξημένης στρατιωτικής δραστηριότητας της Ρωσίας, εν μέσω της αντιπαράθεσης με τη Δύση για ζητήματα ασφάλειας στην Ευρώπη. Η Ρωσία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι έχει στείλει μαχητικά αεροσκάφη με υπερηχητικούς πυραύλους στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ που έχει στη Συρία για να συμμετάσχουν στις ναυτικές ασκήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας