Στη σκιά του πολέμου των δασμών η συνάντηση της G20

1273
G20

Σε βαρύ κλίμα, που καθορίζεται από την ένταση του εμπορικού πολέμου των δασμών, διεξάγεται στο Μπουένος Άιρες η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των 20 (G20).

Ο υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας, Εντουάρντο Γκουάρντια, δήλωσε χθες, 21 Ιουλίου, ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των 20 (G20) συμφώνησαν ότι οι αυξανόμενες εμπορικές εντάσεις και η ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής σε μείζονες οικονομίες, συνιστούν αυξανόμενους κινδύνους στην παγκόσμια οικονομία.

Μιλώντας στο περιθώριο της συνάντησης της G20, ο Γκουάρντια τόνισε ότι οι υπουργοί Οικονομικών και οι διοικητές κεντρικών τραπεζών συζήτησαν για την ανάγκη προώθησης μεταρρυθμίσεων για να προστατέψουν τις οικονομίες τους, ιδιαίτερα σε αναδυόμενες οικονομίες που έχουν δει τα συναλλάγματα τους να αποδυναμώνονται σημαντικά τους πρόσφατους μήνες.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να διαπραγματευτεί μια εμπορική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς η Ουάσινγκτον να αποσύρει τους δασμούς που επέβαλε στον χάλυβα και το αλουμίνιο που εισάγονται στις ΗΠΑ από την Ευρώπη, τον Καναδά και το Μεξικό.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Λεμέρ ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία διαφωνία μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας για το πώς και πότε να ξεκινήσουν οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ.

Και οι δύο συμφώνησαν ότι η Ουάσινγκτον χρειάζεται να κάνει το πρώτο βήμα αποσύροντας τους δασμούς, σημείωσε. Παράλληλα, κάλεσε την Ουάσινγκτον να επανεξετάσει τη στάση της στην επιβολή των δασμών.

“Αυτός ο εμπορικός πόλεμος θα έχει μόνο χαμένους, θα καταστρέψει θέσεις εργασίας και θα επιβαρύνει την παγκόσμια ανάπτυξη. Καλούμε τις ΗΠΑ να αναλογιστούν, να σεβαστούν τους πολυμερείς κανόνες και να σεβαστούν τους συμμάχους τους”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Εν τω μεταξύ, μεγάλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες στο Μπουένος Άιρες, με δεκάδες χιλιάδες να διαμαρτύρονται κατά της ένταξης της Αργεντινής, για μια ακόμη φορά, υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας