Στην 3η θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ταεκβοντό Παίδων-Κορασίδων η Ελλάδα

869
ευρωπαϊκού

Πέντε μετάλλια κατέκτησε η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ταεκβοντό Παίδων-Κορασίδων.

Με απολογισμό πέντε μετάλλια (2 χρυσά-3 χάλκινα) και στην 3η θέση της γενικής κατάταξης ολοκλήρωσε η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ταεκβοντό Παίδων-Κορασίδων που διεξήχθη στην Ισπανία.

Στο φινάλε της διοργάνωσης, η διάκριση (χάλκινο μετάλλιο) για την Ελλάδα ήρθε από τον Ραφαήλ Ιωάννη Μαρέτη στα +65κ. Ο Έλληνας αθλητής έφτασε έως τα ημιτελικά έχοντας τρεις νίκες. Επικράτησε 24-16 του Λεβέντη από την Κύπρο, 23-20 του Γκογκέρ από την Τουρκία και 16-5 του Πρελόγκ από την Κροατία. Στον αγώνα για την είσοδό του στον τελικό, ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε 24-9 από τον Ρώσο Τάραν.

«Τόσο τα μετάλλια όσο και η τρίτη θέση στη γενική κατάταξη, δείχνουν ότι υπάρχουν γερές βάσεις στα θεμέλια του ελληνικού ταεκβοντό. Ωστόσο παραμένουμε προσγειωμένοι, όπως άλλωστε κι όλα αυτά τα χρόνια. Ξέρουμε ότι η χώρα μας διαθέτει σπουδαία ταλέντα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, αλλά το ζητούμενο είναι η παρουσία μας στο μεγαλύτερο αγωνιστικό ραντεβού της τετραετίας: τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συγχαρητήρια σε όλη την ελληνική αποστολή και ειδικά σε αυτά τα παιδιά που αποτελούν το μέλλον του αθλήματος. Χρειάζεται πιο συστηματική δουλειά, όπως άλλωστε το διαπιστώσαμε και στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21 και γι` αυτό κρατάμε χαμηλούς τόνους για το μέλλον. Κάθε μέρα που περνάει, δίνουμε αγώνα για να είμαστε συνεπείς απέναντι σε ένα άθλημα με μεγάλη ιστορία και εξίσου μεγάλη δυναμική», είπε ο πρόεδρος της ΕΛΟΤ, Νίκος Θωμαίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας