Στην Περιφέρεια Αττικής δίνουμε φωνή στους πολλούς!

819
αττικής

Ποια είναι η πραγματική εικόνα της Αττικής;

Στην Περιφέρεια Αττικής ζει το 45% του πληθυσμού της χώρας.

Στην Αττική, με επίσημη ανεργία 19,9%, ζουν τουλάχιστον 342.200 άνεργοι.

20,1% του πληθυσμού της Αττικής στερείται βασικά αγαθά, ενώ το ποσοστό συμπολιτών μας σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού ανέρχεται σε 31,1%. Το 69% των αστέγων της Ελλάδας ζει στην Αττική.

Στην Αττική, η αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο ανέρχεται σε 2,5 τ.μ, ενώ ο ΠΟΥ έχει θέσει ως ελάχιστο όριο, για να θεωρούνται οι πόλεις βιώσιμες, 9 τ.μ. πρασίνου ανά κάτοικο.

Αυτή η πραγματικότητα για τους κατοίκους της Αττικής έχει αιτία και πολιτικούς υπευθύνους.

Είναι το αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, της εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος των δικαιωμάτων της πλειοψηφίας.

Η διοίκηση Δούρου απέδειξε ότι αποτελεί τον καλύτερο διαμεσολαβητή των μεγάλων συμφερόντων. Στην διαβόητη «Ριβιέρα», στο λιμάνι του Πειραιά, στην επέκταση του ΕΜΑΚ Φυλής, στην τσιμεντοποίηση των ρεμάτων της Αττικής.

Την ίδια στιγμή, οι κοινωνικές δομές καταρρέουν, ενώ τα κρίσιμα προβλήματα της Αττικής (αντιπλημμυρική θωράκιση, πυροπροστασία, πολιτική προστασία, απορρίμματα) παραμένουν άλυτα. Οι συνέπειες αποτυπώθηκαν στις τραγωδίες στο Μάτι και στη Μάνδρα.

Στις ίδιες νεοφιλελεύθερες ράγες κινούνται και οι Πατούλης και Σγουρός.

Οι μνημονιακές δυνάμεις, με όποιο προσωπείο και αν παρουσιάζονται, δεν εκπροσωπούν την κοινωνία και της ανάγκες της και πρέπει να αποδοκιμαστούν.

Μπορεί να γίνει αλλιώς, μέσα από τα κινήματα και τους αγώνες της κοινωνίας για ζωή με αξιοπρέπεια.

Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ έχει στόχο να οικοδομήσει έναν πόλο αντίστασης που θα εκφράζει όσους και όσες χτυπήθηκαν περισσότερο από την κρίση: τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, τους μικροεπαγγελματίες. Αλλά και ένα νέο υπόδειγμα: ενότητας των ριζοσπαστικών, αριστερών δυνάμεων, έμφασης στη δημιουργική δύναμη της νεολαίας, που δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από την κρίση.

Διεκδικούμε να έχει η Περιφέρεια Αττικής απόλυτη προτεραιότητα την κάλυψη κοινωνικών αναγκών, των δικαιωμάτων στην κατοικία, την εκπαίδευση, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια και προστασία.

Αγωνιζόμαστε για να την υπεράσπιση και την επέκταση των ελεύθερων, δημόσιων χώρων. Για έργα πυροπροστασίας, αντιπλημμυρικά, προστασίας του φυσικού πλούτου. Για μια φιλική προς το περιβάλλον και τους κατοίκους διαχείριση των απορριμμάτων.

Δημιουργούμε ένα ισχυρό μέτωπο για μια Αττική των ανθρώπων της, για τα δικαιώματα των πολλών.

Μαριάνα Τσίχλη, Υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ

*Πηγή: Άρθρο της Μαριάνας Τσίχλη στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 06-05-2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας