Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης η ΝΔ: Μετά τον Μεϊμαράκη, ''αντάρτικο'' και από την Παπακώστα

2255
Παπακώστα

Μετά τον Βαγγ. Μεϊμαράκη, ο οποίος για τους δικούς του λόγους, ξεσκέπαζε την υποκρισία Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας ”τσάμπα μάγκες’‘ την απόφαση του αρχηγού της ΝΔ να μην ψηφίσει τα μέτρα για την δεύτερη αξιολόγηση όταν θα έρθουν στη Βουλή, τη σκυτάλη πήρε η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, η οποία με δηλώσεις της ”βόμβα” στην εφημερίδα ”Άποψη” ζητάει να ψηφίσει η ΝΔ τις ”ελαφρύνσεις” που θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντίμετρα.
Η Κατ. Παπακώστα τονίζει, επίσης, ότι ”εάν κλείσει η αξιολόγηση πρέπει να αποσυρθεί το αίτημα των πρόωρων εκλογών για να προστατευθεί.
Και πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί αν επιμείνουμε σε λίγο θα γίνουμε γραφικοί”.
Μετά το θόρυβο που έχει αρχίσει να προκαλείται, η Κ. Παπακώστα, όπως έκανε και ο Μεϊμαράκης, προσπάθησε να ”διορθώσει” τις διαφωνίες της με δηλώσεις κομματικής πειθαρχίας, χωρίς να είναι ιδιαίτερα πειστική.
Το ερώτημα είναι αν και κατά πόσο η ΝΔ βρίσκεται μπροστά σε μια κρίση με άγνωστες μέχρι στιγμής διαστάσεις.
Γεγονός, πάντως, είναι ότι με τη μεγάλη δεξιά στροφή του νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ και την απόλυτη ευθυγράμμιση του προς τις επιθυμίες των πιστωτών, η πολιτική της ΝΔ βρίσκεται μετέωρη και σε αδιέξοδο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλ. Τσίπρα της τρώει στην κυριολεξία τον χώρο στον οποίο κινείται η πολιτική της.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αναδείξει κάποιες διαφορές από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποσχέθηκε από την Φωκίδα να μειώσει την φορολογία προς τις επιχειρήσεις, δυσκολεύτηκε, όμως, να εμφανίσει τα ισοδύναμα για τις σχετικές απώλειες εσόδων, που θα του ζητήσει η τρόικα και κατέφυγε σε γνωστές και χιλιομασημένες ”αοριστολογίες” ”συμμάζεμα και εξορθολογισμό των κρατικών δαπανών”.
Το μεγάλο θύμα της δεύτερης αξιολόγησης ασφαλώς θα είναι ο τόπος και ο λαός αλλά η δεύτερη αξιολόγηση μπορεί να έχει ”παράπλευρεςσυνέπειες και στη ΝΔ.
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποτελούν, έτσι και αλλιώς, τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος: του ευρώ και του συστήματος που αντιπροσωπεύει.

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας