Στάση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα οι εργ/νοι στο μετρό ενάντια στο ξεπούλημα των συγκοινωνιών

1353
μετρό

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο μετρό (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών – ΣΕΛΜΑ), που αντιτίθενται στην ένταξη των συγκοινωνιών στο Υπερταμείο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και των «ασημικών» της χώρας. Η στάση ξεκίνησε από την έναρξη της βάρδιας και μέχρι τις 9 το πρωί.

«Άραγε η κοινωνική ευαισθησία των κυβερνόντων για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού πως συνδέεται με την αντιμετώπιση των αστικών συγκοινωνιών ως φορέων που πρόκειται να περάσουν στα χέρια ιδιωτών με σκοπό το κέρδος;», διερωτάται το Σωματείο και προσθέτει:

«Οι δηλώσεις Τσακαλώτου είναι το επιστέγασμα του χάους που δημιούργησαν το Υπουργείο Μεταφορών και οι διοικήσεις των φορέων με τις τραγικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, ανταλλακτικά και βασικά μέσα για την ομαλή λειτουργία και συντήρηση του δικτύου. Σε αυτά ήρθε να προστεθεί η παντελής έλλειψη σχεδιασμού εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που οδήγησε στις ατέλειωτες ώρες αναμονής στις ουρές των εκδοτηρίων.

»Η πρωτοφανής ταλαιπωρία των επιβατών και οι άθλιες συνθήκες εργασίας των συναδέλφων που επιπλέον απειλούνται με απόλυση είναι μόνιμα χαρακτηριστικά της εκρηκτικής κατάστασης στις συγκοινωνίες».

*Πηγή: ergasianet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας