Στάση εργασίας σήμερα στη βιομηχανία ΣΝΑΪΝΤΕΡ

896
στάση

Στάση εργασίας και συμβολικό κλείσιμο του παράδρομου έξω από το εργοστάσιο στα Οινόφυτα πραγματοποιούν σήμερα, Δευτέρα 18 Μαΐου, οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας ΣΝΑΪΝΤΕΡ.

Στο πλευρό των εργαζομένων έχει ταχθεί το Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας, που εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης:

«Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στη “ΣΝΑΙΝΤΕΡ”, στεκόμαστε στο πλευρό σας και στηρίζουμε τη νέα σας στάση εργασίας και το συμβολικό κλείσιμο του παράδρομου έξω από το εργοστάσιο της “ΣΝΑΙΝΤΕΡ” στα Οινόφυτα, αύριο, 18/5/2020 από 13.45 – 14.45.

Ενημερώνουμε το λαό της περιοχής ότι οι εργαζόμενοι της “ΣΝΑΙΝΤΕΡ” από τις 07/05, ημέρα που ανακοινώθηκε η ημερομηνία κλεισίματος του εργοστάσιου από την εργοδοσία, και μετά από Γενικές Συνελεύσεις, σύσσωμοι αποφάσισαν να απαντήσουν αγωνιστικά, διεκδικώντας την εργασία τους. Οι θέσεις εργασίας, που με μια μονοκοντυλιά ακυρώνει η εργοδοσία, έχει φέρει τεράστια κέρδη στον όμιλο εδώ και πάνω από τέσσερις δεκαετίες. Τώρα που τα κέρδη δεν είναι τα αναμενόμενα πετάνε 120 οικογένειες στο δρόμο.

Οι ενέργειες του ομίλου “ΣΝΑΙΝΤΕΡ” πατούν στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, η οποία αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, δημιουργεί στρατιές ανέργων και την ίδια στιγμή δίνει ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες, οδηγώντας στην απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους.

Ο αγώνας των εργαζόμενων της “ΣΝΑΙΝΤΕΡ” είναι και δικός μας αγώνας. Διότι σε συνθήκες νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, όπου σε όλα τα εργοστάσια γύρω απ’ τη “ΣΝΑΙΝΤΕΡ”, όλοι μας αντιμετωπίζουμε την επίθεση της εργοδοσίας. Ο αγώνας σας για τη διασφάλιση του αυτονόητου δικαιώματος στη δουλειά, δίνει κουράγιο στους εργάτες και τις εργάτριες. Αφορά όλη την εργατική τάξη.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας στηρίζει τα δίκαια αιτήματά σας για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα σας μέχρι την τελική νίκη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας