Σοκαριστικό: Σε στοίβες στο πάτωμα χιλιάδες φάκελοι με αιτήσεις συντάξεων

2060
φάκελοι

Παρατημένοι σε στοίβες βρίσκονται χιλιάδες φάκελοι με αιτήσεις συντάξεων στα πατώματα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπως αποκαλύπτει βίντεο ντοκουμέντο του One Channel.

Οι υποψήφιοι που έχουν υποβάλλει τα χαρτιά τους για σύνταξη, περιμένουν για χρόνια, την στιγμή που οι αρμόδιοι υπάλληλοι θα επεξεργαστούν τα στοιχεία, ωστόσο ερωτηματικό παραμένει το πώς αυτοί οι άνθρωποι επιβιώνουν μέχρι την στιγμή που θα λάβουν το πρώτο ευρώ από τους κόπους μιας ζωής.

Κάποιοι πολιτικοί κύκλοι αποδίδουν τις αμέτρητες στοίβες με τα υπό εξέταση αιτήματα συντάξεων, που εκκρεμούν για χρόνια, στην απουσία εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης και του ΕΦΚΑ και στην έλλειψη προσωπικού.

Ασφαλώς αυτές οι αιτίες για τις στοίβες έχουν βάση. Μόνο που παραλείπεται και ένας πρόσθετος λόγος, αρκετά σημαντικός για τις κυβερνήσεις. Οι στοίβες των αναπάντητων για χρόνια αιτημάτων για συντάξεις βοηθάνε παρεμπιπτόντως στο να πιάνονται οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις έναντι των “θεσμών“, δεσμεύσεις που αφορούν τα υπέρογκα πρωτογενή πλεονάσματα! Και η συνέπεια των κυβερνήσεων έναντι των στόχων που έχουν συμφωνήσει με τους “θεσμούς” βρίσκεται πάνω από τις συντάξεις και τους δύσμοιρους συνταξιούχους. Οι συνταξιούχοι μπορούν να δείξουν υπομονή, οι “θεσμοί”, όμως, όχι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας