Εργαζόμενοι Creta Farm: Αντίσταση σε τράπεζες και μεγάλα συμφέροντα!

1485
creta

Tην αγωνία τους για το μέλλον της επιχείρησης εκφράζουν με επιστολή τους προς τις τράπεζες, Εθνική, Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank, οι εργαζόμενοι της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms ΑΒΕΕ.

Οι εργαζόμενοι, μέσω του Σωματείου τους, σημειώνουν πως κρατούν ζωντανή την εταιρεία και διαμηνύουν πως όσοι θέλουν να παίξουν παιχνίδια με το μέλλον της θα τους βρουν απέναντί τους.

Στην επιστολή του Σωματείου, η οποία κοινοποιείται προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον βουλευτή Ρεθύμνου Ανδρέα Ξανθό, υπογραμμίζεται ότι οι εργαζόμενοι της Creta Farms ABEE παρακολουθούν τον τελευταίο καιρό με μεγάλη αγωνία τις εξελίξεις γύρω από το εργασιακό τους μέλλον αλλά και για την τύχη της εταιρείας, που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά.

Όπως τονίζει το Σωματείο των εργαζομένων «οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών μάς γεμίζουν με μεγάλη αβεβαιότητα. Έτσι παρά την μεγάλη προσπάθεια του κ. Υπουργού (σ.σ.: Ανάπτυξης) για να επανέλθουν οι υγιείς ρυθμοί στην καθημερινή λειτουργία της εταιρίας, παρατηρείται έντονη στασιμότητα και σιωπή γύρω από το τι τελικά θα συμβεί. Κι αυτό ενώ – πέρα από το έντονο κυβερνητικό ενδιαφέρον – η εταιρεία βάζει ενέχυρο το πιο πολύτιμο πανελλαδικά σήμα της, το “εν ελλάδι – Creta Farms” ώστε να εξασφαλιστεί η ενδιάμεση χρηματοδότηση που πολύ καλά ξέρουμε ότι είναι απαραίτητη για την ομαλή συνέχεια της λειτουργίας της εταιρείας μέχρι την εξεύρεση του επενδυτή. Ξέρουμε ότι και οι προμηθευτές την στηρίζουν και οι επενδυτές εμφανίζονται με έντονο ενδιαφέρον».

Στην ίδια επιστολή σημειώνεται: «Αν και φοβισμένοι λόγω των εξελίξεων αυτών, εμείς οι εργαζόμενοι των 800 οικογενειών πανελλαδικά, κρατάμε την εταιρεία ζωντανή και ελπίζουμε να μην υπάρχει κάποιος που υποσκάπτει το μέλλον της και κατ’ επέκταση και το δικό μας. Αυτή είναι και η μεγαλύτερή μας απορία: Ποιος μπορεί να θέλει το κακό της εταιρείας, το οποίο κανέναν δεν συμφέρει; Ή τελικά συμφέρει κάποιον;».

Ενδιαφέρον, συνεχίζεται, «φαίνεται να δείχνουν και οι ανταγωνιστές της εταιρείας μας και εμφανίζονται ως επενδυτές. Θέλουν πραγματικά να επενδύσουν τα χρήματά τους για να παραμείνει η εταιρεία ζωντανή; Μήπως είναι τελικά το τραπεζικό σύστημα που δεν θέλει την συνέχιση της Creta Farms; Είναι, όπως φαίνεται, πιθανό. Γιατί άραγε; Ποιος θα επωφεληθεί από μια τέτοια αρνητική εξέλιξη;Όποιος όμως και να προσπαθήσει να βλάψει το μέλλον της εταιρείας και αντίστοιχα το μέλλον μας, ένα είναι σίγουρο: ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ του. Δε θα δεχτούμε να “παίξει” με όσα έχουμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια με την εταιρεία μας για το μέλλον μας, το μέλλον των οικογενειών μας, το μέλλον των κρητικών εταιρειών και της Ελλάδος. Με την ελπίδα ότι η στασιμότητα αυτή οφείλεται απλά στις ημέρες του Αυγούστου…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας