Σκληρή επίθεση «Βήματος» στον Γρ.Δημητριάδη, ανιψιό του Πρωθυπουργού-Είχε εγκρίνει ο Μαρινάκης;

545
ανιψιό του Πρωθυπουργού

Τρομερές αποκαλύψεις για τον Γρ. Δημητριάδη από το Βήμα της Κυριακής

Η φθορά της κυβέρνησης θα γίνει αντιληπτή όταν φίλια ΜΜΕ θα αρχίσουν να χτυπάνε τον πυρήνα του Μαξίμου, είπε προ ημερών παλαιό κοινοβουλευτικό στέλεχος και πρώην υπουργός.
Και δικαιώθηκε λίγες μέρες μετά όταν διαβάσαμε το χθεσινό (5/9) «Βήμα της Κυριακής», το βασικό του άρθρο.

Ποιος ευθύνεται για το φιάσκο του ανασχηματισμού;

Στο βασικό άρθρο, λοιπόν, που δεν γράφεται και δεν τυπώνεται εάν δεν πάρει το πράσινο φως του αρχηγού του ομίλου ALTER EGO, Βαγγέλη Μαρινάκη, παρακολουθήσαμε ένα κείμενο που ρίχνει μύδρους κατά του ανιψιού του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη.
Τον επικρίνει ότι εκείνος, ουσιαστικά, τον κατεύθυνε στην επιλογή του Ευάγγελου Αποστολάκη, ότι εκείνος ήταν υπεύθυνος για την αποδοχή της πρότασης και για όλες τις λεπτομέρειες και ότι εν τέλει εξέθεσε τον θείο του με ένα ανασχηματισμό, του οποίου οι αλλαγές ήταν, όπως γράφει, αναιτιολόγητες που δεν στηρίζονται από τα πεπραγμένα.
Ωστόσο, το παραλήρημα του Βήματος, συνεχίζεται και προσωποποιείται ακόμα περισσότερο.
Στο κείμενο υπογραμμίζεται ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης την πλήρωσε άσχημα για τις πρόσφατες πυρκαγιές χωρίς να είναι η αποκλειστική αρμοδιότητά του και ότι πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων επειδή το μεθόδευσε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος σύμφωνα με το άρθρο, δεν τον «πήγαινε» και ήθελε εδώ και καιρό για έναν ανεξήγητο λόγο να τον διώξει από την κυβέρνηση.

Τρομερές αποκαλύψεις για τον Γρ. Δημητριάδη από το Βήμα της Κυριακής

Ωστόσο, το άρθρο προβαίνει σε τρομακτικές αποκαλύψεις, καθώς κατηγορεί τον ανιψιό του Πρωθυπουργού και στενό σύμβουλό του ότι βρίσκεται από πίσω από τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις υγειονομικές προμήθειες- προφανώς εννοεί ότι ήταν ο ιθύνων νους των συμβάσεων για τα εξοπλιστικά και τις προμήθειες σε μάσκες και άλλα υγειονομικά υλικά που χρειάστηκε η χώρα λόγω της πανδημίας του κορωνοιού…
Τέλος, το άρθρο υπονοεί ότι η στροφή του Κ.Μητσοτάκη προς το Κέντρο τίθεται, πλέον, σε αμφίβολη τροχιά (μετά την απομάκρυνση Χρυσοχοίδη) και παράλληλα, επιτίθεται στον Τάκη Θεοδωρικάκο, τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη – ο οποίος προφανώς στηρίζεται από άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα- διότι δεν διαθέτει ούτε πολιτική ούτε επιχειρησιακή εμπειρία για τον εν λόγω υπουργείο.

Όποιος χτυπάει τον Γρηγόρη Δημητριάδη είναι σαν να χτυπάει τον Πρωθυπουργό

Όπως διαπιστώνει κανείς, είναι η πρώτη φορά που το Βήμα της Κυριακής χτυπάει στην καρδιά της οικογένειας Μητσοτάκη και από αυτό το «ακραίο» δημοσίευμα φαίνεται ότι ο επιχειρηματίας Ε.Μαρινάκης – επ’ αφορμή της απομάκρυνσης Μ.Χρυσοχοίδη- έχει άρει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση. Τουλάχιστον, μερικώς.
Επίσης, πολιτικοί παράγοντες που είδαν το δημοσίευμα σχολιάζουν ότι για να αναφέρει συγκεκριμένα για «εξοπλιστικά προγράμματα» και «υγειονομικές προμήθειες» σημαίνει ότι η εφημερίδα έχει στην κατοχή της και τις αποδείξεις.
Μην ξεχνάμε, επίσης, ότι ο επιχειρηματίας Β.Μαρινάκης και η ALTER EGO διαθέτει ακόμα την εφημερίδα ΝΕΑ, ιστοσελίδες (in.gr, ot.gr κ.α) καθώς και το τηλεοπτικό σταθμό MEGA.
Και η σχέση του με την οικογένεια Μητσοτάκη εδράζεται στην κουμπαριά που έχει με την Ντόρα Μπακογιάννη, αδερφή του Πρωθυπουργού.
Ο Γρηγόρης Δημητριάδης αποτελεί τον πιο έμπιστο συνεργάτη του Πρωθυπουργού.
Είναι άνθρωπος που χειρίζεται τις κρίσιμες υποθέσεις της κυβέρνησης ενώ γνωρίζει πολύ καλά και πολύ πριν τους τις αποφάσεις ή τις προθέσεις του Πρωθυπουργού. Όταν κάποιος «χτυπάει» τον Γρ. Δημητριάδη είναι σαν να «χτυπάει» τον Πρωθυπουργό τον ίδιο.

Πηγή: bankingnews.gr – Μαξιμιλιανός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας