Σκάνδαλο Novartis: Ξεκινούν προκαταρκτική για να παραγράψουν και να κουκουλώσουν!!!

4252

Πολύς θόρυβος σχετικά με το σκάνδαλο Novartis για το τίποτα, παρά μόνο για την πολιτική πόλωση, την πολιτική ενοχοποίηση, χωρίς τιμωρία, προσώπων και παρατάξεων, την άντληση κομματικών ωφελειών και τον πολιτικό αποπροσανατολισμό και όχι φυσικά για την διαλεύκανση και εκδίκαση βαρύτατων κακουργημάτων και την αδιάβλητη απόδοση ποινικών ευθυνών προς κάθε ενεχόμενο, ανεξαρτήτως πολιτικού χρώματος.
Σημειώνουμε χαρακτηριστικά από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Σύσταση Ειδικής Επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Η ίδια η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ρητά:
Πρώτον: Τα βαρύτατα εγκλήματα της απιστίας για τα 10 αναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα (8 πρώην υπουργοί και 2 πρώην πρωθυπουργοί) έχουν, σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, παραγραφεί, αφού εμπίπτουν στην ασποσβεστική του προθεσμία, μιας και έχει τερματιστεί εδώ και αρκετό διάστημα η προβλεπόμενη ασφυκτική προθεσμία της δεύτερης Συνόδου της Βουλής από την τέλεση του αδικήματος!
Δεύτερον: Τα βαρύτατα, επίσης, αδικήματα της δωροληψίας και της δωροδοκίας των 10 πολιτικών προσώπων, πάντα κατά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, εάν έχουν συντελεστεί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, τότε εμπίπτουν στην αποσβεστική προθεσμία πάλι του άρθρου 86 παρ. 3 του Συντάγματος και παραγράφονται!
Αν τα αδικήματα δεν έχουν τελεστεί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, τότε παραπέμπονται προς διερεύνηση στην τακτική δικαιοσύνη.
Με δυο λόγια, τα πολιτικά πρόσωπα θα πρέπει να πείσουν, προκειμένου να μείνουν στο απυρόβλητο, ότι τα άρπαζαν, την ώρα που επιτελούσαν το καθήκον τους και τα άρπαζαν με στόχο να ζημιώσουν το δημόσιο.
Συγχαρητήρια!
Τρίτον: Τα βαρύτατα, επίσης, αδικήματα της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων, κατά την ίδια πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αν έχουν τελεστεί κατά την άσκηση των καθηκόντων των 10 αναφερόμενων πολιτικών προσώπων, τότε, πάλι, παραγράφονται!
Σε διαφορετική περίπτωση ο φάκελος αποστέλλεται στην τακτική δικαιοσύνη.
Τα τρία παραπάνω σημεία εξηγούν γιατί το μέγα σκάνδαλο των ασφυκτικών υπερπρονομιακών προθεσμιών που προβλέπει το Σύνταγμα για την ποινική δίωξη υπουργών (μέχρι το πέρας της δεύτερης Συνόδου της Βουλής από την τέλεση του αδικήματος), έμεινε σκοπίμως στο απυρόβλητο, όπως γενικά στο απυρόβλητο έμεινε, όλα τα άκρως επίμαχα μνημονιακά χρόνια, και ο σκανδαλώδης νόμος περί ευθύνης υπουργών.
Έμειναν στο απυρόβλητο για να παιχθεί το θέατρο σκιών που βλέπουμε στην πολιτική ζωή και θα δούμε τις επόμενες μέρες και στη Βουλή.
Τέταρτον και τέλος: H προκλητικότατη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταγγέλλονται συγκεκριμένες κακουργηματικές πράξεις για τον Παναγ. Κουρουμπλή, δεν κατονομάζει, όπως και η σχετική δικογραφία της ”ανεξάρτητης” Δικαιοσύνης, τον εν λόγω υπουργό.
Σπεύδει, όμως, ακόμα να αιτιολογήσει γιατί ο Παν. Κουρουμπλής είναι ”αθώος” (!), ενώ για τις ίδιες πράξεις άλλοι υπουργοί κατηγορούνται στην ίδια πρόταση, καταλήγοντας, φυσικά, το πόνημα ότι ακόμα και αν υπήρχε αδίκημα για τον αξιοπρεπέστατο Παν. Κουρουμπλή, αυτό έχει αποσβεσθεί!!!

Φαρσοκωμωδία και πολιτική παραπλάνησης

 
Όλα τα παραπάνω δείχνουν την φαρσοκωμωδία που παίζεται για πολιτική παραπλάνηση και δείχνουν, επίσης, γιατί δεν μπορεί να γίνει στοιχειώδης πάταξη της διαφθοράς, των πελατειακών δομών και τιμωρία των πολιτικών υπευθύνων, χωρίς να γκρεμιστεί η παλιά πολιτική τάξη πραγμάτων και χωρίς μια μεγάλη προοδευτική ανατροπή αρχών και αξιών στην ζωή της χώρας.
Την θέλουμε, όμως;
Την θέλουν οι πολίτες;
Ή την διακηρύσσουν χωρίς να την εννοούν;

Τ.Κ

1 σχόλιο

  1. Αγαπητοί συναγωνιστές σας ξαναστέλνω το παραπάνω σχόλιό μου λίγο πιο σουλουπωμένο. Αν θέλετε, σβήστε την πρώτη του μορφή και περάστε το όπως το δίνω παρακάτω:
    Τα πολιτικά μας μαργαριτάρια του Μεγάρου Μαξίμου, της οδού Πειραιώς και όλου του αστικού μας …κ υ ν ο β ο υ λ ί ο υ είναι πανέτοιμα να αναλάβουν εκ νέου δράσιν …καθάρσεως!
    Μην απορείτε για την ορθογραφία! -Σύμφωνα με το πιο πρόσφατον λεξικόν γλώσσης της Αθήνησιν Ακαδημίας, η επίμαχος λέξις πρέπει να γράφεται με υ, ως προερχομένη από του αρχαίου ουσιαστικού ο κύων-του κυνός (= τετράποδον με ουράν, το οποίον βαδίζον κάμνει «γαβ-γαβ».. )
    Το κ υ ν ο β ο ύ λ ι ο ν διακρίνεται διά τας τακτικάς σχέσεις και των πλέον εκλεκτών αυτού ανθέων με ιδρύματα ευαγή, παγκοσμίου βεληνεκούς, προάγοντα τα ευγενέστερα ιδεώδη και οράματα της Ανθρωπότητος: ήτοι τας σχέσεις με …Ζήμενς, με …Νοβάρτις, με Real Estate …Ιεράς Μονάς (και με …δεν συμμαζεύεται).
    Αναπτύσσονται δε εις τακτά διαστήματα και παντοειδείς …συναλλαγαί εκλεκτών τινών κ υ ν ο β ο υ λ ε υ τ ι κ ώ ν αδαμάντων μετά των εκπροσώπων των προαναφερομένων κοινωφελών οργανισμών, πάντοτε επ’ αγαθώ της κοινωνίας…
    Πλην όμως, ενίοτε, αι «συναλλαγαί» ταύται φθονούμεναι παρεξηγούνται και συκοφαντούνται ως σκανδαλώδεις. Διά τούτο και παραπέμπονται εις …εξεταστικάς, ενίοτε δε και εις …προανακριτικάς επιτροπάς θεάματος-ακροάματος του …κ υ ν ο β ο υ λ ί ο υ, αίτινες, αφού θέσουσιν τάς υποθέσεις εις το μικροσκόπιον της …τηλεοπτικής κάμερας, συνάγουσιν τόσα πορίσματα όσοι και οι εις αυτάς τας επιτροπάς μετέχοντες κ υ ν ο β ο υ λ ε υ τ ι κ ο ί.
    Και δώσ’ του «γαβ-γαβ» και …μπόλικος εκατέρωθεν σίελος διά το θεαθήναι, μέχρι ότου, τελικώς, να συμφωνήσωσι άπαντες οι μετέχοντες, ανεξαρτήτως …ράτσας, ότι: τα φερόμενα ως «σκάνδαλα» παραγεγραμμένα προ πολλού εισίν –ως εκ του συντάγματος, άρθρον 86 παρ. 3.
    Επομένως, πάμε γι΄ άλλα.
    ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας