Σκάνδαλο Folli Follie και το αίσχος κυβέρνησης, κατεστημένου, Δικαιοσύνης, Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

984
folli

Υποτίθεται ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υπάρχει για να προστατεύει τους επενδυτές του χρηματιστηρίου από αδόκιμες πρακτικές όσον αφορά την εταιρική διακυβέρνηση. Και μετά ξυπνήσαμε και νομίζαμε ότι ζούμε σε μια χώρα του κανονικού κόσμου. Αμ δε!…

Εδώ κυβέρνησηΕπιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Δικαιοσύνη παρακολουθούν τις απάτες να περνούν από μπροστά τους και σφυρίζουν αδιάφορα. Ακόμη και όταν άλλοι -όπως στην περίπτωση της Folli Follie– όπου ο γνωστός Αμερικανός ακτιβιστής επενδυτής αποκάλυψε τη μεγαλύτερη απάτη στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά,  οι “αρμόδιοι” κυβέρνησης και Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εδώ και έναν χρόνο κοιτάνε σαν περαστικοί τουρίστες τα πορίσματα να περνούν από μπροστά τους.

Τι και αν τα στοιχεία είναι ακλόνητα για παραποίηση στοιχείων -τζίρων, τραπεζικών λογαριασμών, καταστημάτων- σε επίπεδο εικονικής πραγματικότητας, τι και αν τα μέσα ενημέρωσης δεν σταματούν να δημοσιοποιούν νέα στοιχεία που δείχνουν το μέγεθος του θράσους των πρωταγωνιστών της απάτης, κανένας δεν ιδρώνει καν. Αντίθετα, μας κουνάνε και το δάχτυλο και στέλνουν εξώδικα για να εκφοβίσουν τα μέσα και να μην ασχολούνται μαζί τους.

Το ίδιο ισχύει και για τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση. Ενώ η Δικαιοσύνη έχει πλέον αδιάσειστα στοιχεία για το μέγεθος της απάτης εδώ και έναν χρόνο, “χαϊδεύει” τους Κουτσολιούτσους και τους καλεί ως “υπόπτους” να καταθέσουν υπομνήματα!

Είναι να αναρωτιέται κανείς, τα υπομνήματα οι “ύποπτοι” τα γράφουν πριν το τελευταίο κοκτέιλ των πάρτι που συνεχίζουν να διοργανώνουν ή μετά; Την ίδια περίοδο που συλλαμβάνονται γριές στις λαϊκές αγορές γιατί πουλάνε παντόφλες χωρίς άδεια, και φυλακίζονται καθαρίστριες (10 χρόνια, παρακαλώ, γιατί είμαστε άτεγκτοι με το έγκλημα) γιατί πλαστογράφησαν το απολυτήριο δημοτικού για να ζήσουν, οι Κουτσολιούτσοι“χαϊδεύονται” με… απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Εντάξει, η ψυχολογική ζημιά να μην μπορούν να πάνε μέχρι το Gstaad ήταν μεγάλη, οφείλουμε να το ομολογήσουμε… Τι συμπέρασμα βγάζει ο καθένας που  βλέπει τους Κουτσολιούτσους ελεύθερους και ωραίους, τον Λαυρεντιάδη έξω χάρη στον νόμο Παρασκευόπουλου, τους υπουργούς και τραπεζίτες της ληστείας των τριών ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών να το γλεντάνε, και παρ’ ολίγο και τον Φλώρο της Energa. Και τις γριές πίσω από τα κάγκελα της φυλακής; Ότι αν κλέψεις κανένα ξεροκόμματο, είσαι θύτης, αν όμως κλέψεις τα  εκατοντάδες εκατομμύρια, τότε είσαι “μάγκας”,  έχεις τους καλύτερους δικηγόρους, φίλους παντού, “κονέ”, και περιμένεις να καταθέσεις ως “ύποπτος”…

Τι κρίμα που αναγκάστηκαν να πουλήσουν το ελικόπτερό σου για να πληρωθούν με κανένα ψίχουλο οι ομολογιούχοι σου που σαν κανονικά κορόιδα πίστεψαν ότι κάποιοι από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα έκαναν τη δουλειά τους και τα νούμερα των ισολογισμών θα ήταν κανονικά…

Ας πρόσεχαν!

Αυτό είναι το σάπιο, διεφθαρμένο μέχρι μυελού οστέων, φαύλο, παρακμιακό και βαθύτατα πελατειακό, πολιτικό και οικονομικό καθεστώς αυτής της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας