Σιιτικές δυνάμεις(Χεζμπολάχ) εξαπέλυσαν ρουκέτες στο Ισραήλ από τον Λίβανο

468
ρουκέτες στο Ισραήλ

Βομβαρδίζει το ισραηλινό πυροβολικό (βίντεο)

“Μήνυμα” Ιράν για νέο μέτωπο στο Ισραήλ σε περίπτωση επίθεσης

“Σήμα” για νέο μέτωπο εναντίον του Ισραήλ έστειλε το Ιράν χρησιμοποιώντας τις σιιτικές φιλοιρανικές πολιτοφυλακές στον Λίβανο.

Χεζμπολάχ και Παλαιστινιακές οργανώσεις εξαπέλυσαν ρουκέτες από τον Νότιο Λίβανο εναντίον του Ισραήλ.

Η κίνηση έρχεται λίγο πριν την συζήτηση των μέτρων που θα παρθούν εναντίον του Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το μήνυμα που στάλθηκε πριν λίγο είναι ξεκάθαρο:

“Σε περίπτωση επίθεσης στο Ιράν, Χεζμπολάχ και οι υπόλοιπες σιιτικές οργανώσεις θα επιτεθούν στο Ισραήλ απ’ όλα τα μέτωπα”.

 

Ήχησαν σειρήνες – Βομβαρδίζει το πυροβολικό του Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός με ανακοίνωση του ανέφερε πως ήχησαν προειδοποιητικές σειρήνες στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο. Σκοπός ήταν να βρουν άμεσα καταφύγιο οι ισραηλινοί πολίτες και να προστατευθούν.

Οι προειδοποιητικές σειρήνες ήχησαν σε τουλάχιστον τρεις κοινότητες κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Ταυτόχρονα, οι Ισραηλινές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι απάντησαν στην εκτόξευση τριών ρουκετών από το έδαφος του Λιβάνου κάνοντας χρήση πυροβολικού.

Πριν λίγο το ισραηλινό πυροβολικό άρχισε ξανά να πλήττει θέσεις των σιιτικών φιλοιρανικών δυνάμεων. Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, B.Gantz, ζήτησε να σταλεί “ισχυρό μήνυμα” στην UNIFIL, για την επίθεση από το Λίβανο.

Ισραηλινές πηγές αναφέρουν πως δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν πίσω από την επίθεση κρύβεται η ίδια η Χεζμπολάχ. Παρόλ αυτά είναι δεδομένο πως η επίθεση έχει την έγκριση της σιιτικής οργάνωσης.

“Πιστεύαμε πως ήταν άσκηση του ισραηλινού Στρατού. Ακούσαμε δύο εκρήξεις και τα κορίτσια μου άρχισαν να κλαίνε, δεν υπήρχαν καταφύγια γύρω μας και όλοι τρόμαξαν πολύ” ανέφερε η Shira Gergi, κάτοικος της κοινότητας Kiryat Shmona στο βόρειο Ισραήλ.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερις πολίτες του Ισραήλ.

Δείτε βίντεο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας