Σημίτης, Σαμαράς, Καραμανλής:΄Οταν δεν υπάρχει αύριο, επιστροφή στο χρεοκοπημένο χθές;

493

                                                                                                   Ν.Ζ

Πάνω στα ερείπια , που έχει συσσωρεύσει μια υποτελής και μειοδοτική πολιτική της χώρας μας απέναντι στην Τουρκία , ερίζουν “ αιφνιδίως “ και κονταροχτυπιoύνται δύο πρώην πρωθυπουργοί υπεύθυνοι και συνυπεύθυνοι γι΄αυτήν την πολιτική και για τα τραγικά αποτελέσματα των έργων τους στα κυριαρχικά δικαιώματα και την κυριαρχία της χώρας μας αλλά και στην υποθήκευση των συμφερόντων της στο μέλλον .

Προκαλεί ασφαλώς ο Κ. Σημίτης , ο πρωθυπουργός του σχεδίου Ανάν για την Κύπρο , των Ιμίων και των “ γκρίζων ζωνών “ , όταν εκθειάζει τις απαράδεκτες συμφωνίες που διέπραξε στην Μαδρίτη το ΄97 και στο Ελσίνκι το 1999 , με τις οποίες αναγνώριζε γενικώς ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο καθώς και συνοριακές διαφορές ( ! )  μετά συναφών θεμάτων  ( ! ) ανάμεσα στις δύο χώρες , ενώ , ακόμα χειρότερα , ζητά να συνεχισθεί η ίδια πολιτική στη βάση των εθνικών παραχωρήσεων που ο ίδιος προδιέγραψε με αυτές τις συμφωνίες .

Από την άλλη ο Κ. Καραμανλής , βρήκε αφορμή από τις κατηγορίες Σημίτη σε βάρος του για πολιτική στασιμότητας και έλλειψης πρωτοβουλιών στα ελληνοτουρκικά , να απαντήσει στον Κ. Σημίτη προκειμένου να “ δικαιολογήσει “ τα αδικαιολόγητα και της δικής του πολιτικής και να συγκαλύψει πίσω από τις Σημιτικές αμαρτίες τα δικά του ατοπήματα .

Διότι ήταν ο Κ. Καραμανλής ο οποίος άνοιξε εν λευκώ το δρόμο , τον Δεκέμβρη του 2014, για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε , χωρίς να διασφαλίσει απολύτως τίποτα από τα ελληνικά συμφέροντα ούτε κάν την άρση του τουρκικού Casus belli σε βάρος της χώρας μας και την υιοθέτηση από μεριάς ΄Αγκυρας του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας , ενώ η Τουρκία την ίδια ώρα  , κατά πρωτοφανή και σκανδαλώδη τρόπο , έπαιρνε το εισιτήριο έναρξης των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε , χωρίς  μάλιστα να αναγνωρίζει την Κύπρο , κράτος μέλος της ΄Ενωσης.

Κι΄αυτά για να μην αναφερθούμε στο βρώμικο παζάρι των διερευνητικών διαπραγματεύσεων της χώρας μας με την Τουρκία , τις οποίες συνέχιζαν απτόητοι και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί , συζητώντας επί όλων των επεκτατικών απαιτήσεων της Τουρκίας , ενώ στην πράξη είχαν θέσει υπό διαπραγμάτευση ακόμα και το ζήτημα των 12 ν.μ , αυτονόητο μονομερές δικαίωμα της χώρας μας .

Τα ελληνοτουρκικά αφορμή για να έλθουν Σημίτης και Καραμανλής εκ νέου στο προσκήνιο .

Οι κακές γλώσσες πάντως λένε ότι τα ελληνοτουρκικά , παρά τη μείζονα σημασία τους , αποτέλεσαν ένα καλό εφαλτήριο προκειμένου Σημίτης και Καραμανλής να έρθουν εκ νέου στο προσκήνιο , φιλοδοξώντας να εξυπηρετήσουν σαφείς ευρύτερες πολιτικές σκοπιμότητες σε μια στιγμή που το κατεστημένο πολιτικό  σκηνικό Ν.Δ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ , με τις υπόλοιπες συμπληρωματικές  πολιτικές δυνάμεις στη Βουλή, έχουν μπεί σε βαθιά κρίση .

Ο Κ. Σημίτης ενδεχομένως να μην θέλει πιά να επανέλθει σε ενεργό πολιτικό ρόλο , αν και τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει κανένας .

Το σίγουρο όμως είναι ότι ο πρώην “ εκσυγχρονιστής “ πρωθυπουργός της “ φυλακής “ του ευρώ , “ νεκροθάφτης “ της οικονομίας και των εθνικών συμφερόντων , θέλει πάση θυσία να δικαιώσει ειδικά την εξωτερική του πολιτική και να συμβάλλει ώστε αυτή να συνεχισθεί ακώλυτα στις σημερινές νέες συνθήκες , που αυτή κλονίζεται συθέμελα και αποδοκιμάζεται έντονα από τον ελληνικό λαό .

Γι΄αυτό  ο Κ.  Σημίτης κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ που ακολουθούν αταλάντευτα τη δική του  “γραμμή “  και κυρίως να στηρίξει τον Κ. Μητσοτάκη , ο οποίος χάνει συνεχώς έδαφος , ενώ η “ Σημιτική “ γραμμή σε ακόμη χειρότερη έκδοση , που ακολουθεί στα εθνικά θέματα , έχει καταστεί ίσως ο πιο αδύναμος κρίκος της πορείας του .

Καραμανλής και Σαμαράς στην αντεπίθεση .

Αυτήν την ώρα και γι΄αυτούς τους λόγους τόσο ο Α. Σαμαράς όσο και ο Κ. Καραμανλής βρίσκουν την ευκαιρία να προχωρήσουν στην αντεπίθεση . Να εμφανιστούν , με το δικό του τρόπο ό καθ΄ένας , ως “ Ηρακλείς “  , τάχα , του έθνους και ως “ σωτήρες “ της χώρας , θέλοντας να ξεχάσουμε ότι και οι δύο , εφαρμόζοντας ή ψηφίζοντας μνημόνια , κατέστρεψαν τη χώρα και την έσπρωξαν σε “ εθνικό βατερλώ “  , δίνοντας και οι δύο την σκυτάλη στην υποδούλωση και τον εξευτελισμό που διανύουμε .

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι “ Σαμαρικοί “ της Ν.Δ δείχνουν ιδιαίτερη κινητικότητα ούτε τυχαία είναι η ευθεία επίθεση του Ν. Βαληνάκη στον Μητσοτάκη και η εμφάνιση 11 βουλευτών της Ν.Δ να στηρίζουν οργανωμένα τον Κ. Καραμανλή μέσα από τις στήλες της εφημερίδας “ Δημοκρατία “ .

Παράπλευρη απώλεια αυτών των κινήσεων ασφαλώς θα είναι το υπό ίδρυση κόμμα του Γ. Τράγκα , το οποίο , με την δυναμική επανεμφάνιση των Σαμαρά και Καραμανλή ,  μένει μετέωρο μαζί με όσους έσπευσαν να γίνουν “ δορυφόροι “ του , ενώ μετέωρος μπορεί να απομείνει και όλος ο χώρος της ακροδεξιάς από τον Βελόπουλο έως  τα διάφορα νεότευκτα και φιλόδοξα ψευδο- εθνοσωτήρια σχήματα .

Μπορεί , όμως , τα διάφορα παράκεντρα της ελληνικής δεξιάς να σχεδιάζουν χωρίς τον ξενοδόχο .

Μπορεί να βλέπουν τη ραγδαία πτώση του Κυρ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ , με την τελευταία πιθανόν στο άμεσο μέλλον να εμφανίζει στις δημοσκοπήσεις ένα ποσοστό που θα έχει το 2 μπροστά , όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ .

Μπορεί να βλέπουν το μεγάλο πολιτικό κενό , την πολιτική “ μαύρη τρύπα “ που διαμορφώνεται , αλλά να μην αντιλαμβάνονται ότι συναποτελούν μέρος της καταβυθιζομένης καθεστηκυίας τάξης και του φαύλου και υποτελούς πολιτικού κατεστημένου που κατακρημνίζεται .

Η χώρα χρειάζεται δημοκρατική πατριωτική αντιμνημονιακή ανατροπή με επίκεντρο την εθνική ανεξαρτησία και αμφισβήτηση των ευρωζωνικών , ευρωενωσιακών και ευρωατλαντικών δεσμών που την πνίγουν και την βουλιάζουν οικονομικά , παραγωγικά , κοινωνικά και εθνικά . ΄Ενας νέος αναγεννητικός λαϊκός ριζοσπαστισμός είναι πιθανόν να σαρώσει μετά την πανδημία τη χώρα για να  βάλει στο περιθώριο Τσιπραίους , Σαμαράδες , Μητσοτάκηδες και Καραμανλήδες  , οι οποίοι το μόνο που μπορούν να εγγυηθούν είναι την οικονομική , κοινωνική και εθνική διάλυση , την οποία προωθούν  οι πιστωτές , τα εξωνυμένα δυτικά κέντρα , μια ξεπουλημένη οικονομία και μια ξενόδουλη ολιγαρχία .

Μια νέα σύγχρονη εθνική και κοινωνική επανάσταση , που θα ξαναφωνάξει με νέους όρους “ φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους “ , είναι απαραίτητη και αναγεννητικά αναγκαία για να ολοκληρώσει στα 200 χρόνια της τη μεγάλη επανάσταση του ΄21 !!!

Αυτή είναι η μεγάλη ελπίδα για την Ελλάδα!

 

                                                                                                    Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας