Σε σάπια κοντέινερ στεγάζεται το 21ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών…

2332
μέρκελ

Δεκαεννέα χρόνια μετά τους σεισμούς του 1999 και τα παιδιά στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, εξακολουθούν να κάνουν μάθημα στα σάπια κοντέινερ,  που είχαν τοποθετηθεί εκείνη την εποχή ως προσωρινή λύση για τους σεισμόπληκτους! Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού…

Έτσι ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά και τα προβλήματα που υπάρχουν είναι τεράστια, τόσο στην Περιφέρεια όσο και στην Αθήνα! Ο Υπουργός Παιδείας ενδιαφέρεται ν’ αλλάξει την ώρα προσέλευσης των μαθητών στα σχολεία και να καταργήσει τα Λατινικά! Αυτό είναι το μείζον πρόβλημα για τον κ. Γαβρόγλου… και δεν έχει λάβει υπ’ όψιν του τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες πριν «προχωρήσει» στην αλλαγή της ώρας έναρξης των μαθημάτων των Δημοτικών σχολείων.

Χαρακτηριστικό των προβλημάτων είναι και η καταγγελία που μας έγινε από μητέρα, από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και αφορά το 21ο Δημοτικό Σχολείο στην Μπόσκιζα στο Μενίδι, οπού τα παιδιά κάνουν μάθημα σε σάπια κοντέινερ και πηγαίνουν σε χημικές τουαλέτες που έφτασαν στον προαύλιο χώρο του σχολείο, μόλις προχθές και οι οποίες, είναι για τα παιδάκια του Νηπίου και του Προνηπίου. Η βρώμα, όπως μας είπε η καταγγέλλουσα (τις οποίας τα στοιχεία είναι στη διάθεσή μας), είναι κάτι το πρωτόγνωρο εκεί μέσα! Σάπια πατώματα! Η μπόχα της μούχλας καλύπτει τα πάντα! Τα ποντίκια κάνουν πάρτι… Όροι υγιεινής ανύπαρκτοι! Το Χειμώνα υποφέρουν από το κρύο! Μια πρόχειρη εγκατάσταση στην οποία, εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, τα παιδιά κάνουν μάθημα σε αίθουσες – επιεικώς – ακατάλληλες!!!

Ο κ. Κώστας Καρυδάκης, πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αχαρνών, ανέφερε πως «Το πρόβλημα ξεκινά από την ΚΤΥΠ ΑΕ (Κτιριακές Υποδομές “πρώην ΟΣΚ, ΘΕΜΙΣ, ΔΕΠΑΝΟΜ, τεχν. ΚΕΔ”) που είναι ο αρμόδιος τεχνικός κατασκευαστικός φορέας του κράτους για τα σχολικά και άλλα δημόσια κτίρια. Την ευθύνη λειτουργικότητας του σχολείου, την εγκατάσταση τουαλετών περίφραξης και ότι άλλο είναι απαραίτητο για την ασφαλή λειτουργία του, έχει η ΚΤΥΠ και ο ανάδοχος εργολάβος.

Ο δήμος παρακολουθεί απλά την εξέλιξη του έργου αλλά δεν φέρει καμία αρμοδιότητα».

Εμείς να ρωτήσουμε, γιατί άργησε να υπογραφεί η σύμβαση από την ΚΤΥΠ (έγινε τον Ιούνιο…), ενώ θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία εδώ και κάτι χρόνια…; Σε τι καλένδες “μπλέχτηκε” το πρόβλημα; Θ’ ακολουθήσει και αυτό το δρόμο της Μάνδρας και του Ματιού…

Εδώ, να αναφέρουμε και την ανακοίνωση των εργαζομένων της ΚΤΥΠ, πως ο οργανισμός, οδηγείται στην πλήρη αποδυνάμωση και απαξίωση και τα έργα και οι υπηρεσίες του έχουν πάει στα επιχειρηματικά κατασκευαστικά συμφέροντα (ΣΔΙΤ, αναθέσεις μελετο-κατασκευών σε ιδιωτικά γραφεία, κ.ά) είτε μέσω της αποδυναμωμένης ΚΤ.ΥΠ., του υπουργείου Υποδομών και άλλων εμπλεκόμενων υπουργείων, είτε μέσω Περιφερειών και Δήμων, αντί να ενισχυθούν πολύπλευρα οι ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ (πρώην ΟΣΚ, ΘΕΜΙΣ, ΔΕΠΑΝΟΜ, τεχν. ΚΕΔ) ως ο κατεξοχήν αρμόδιος τεχνικός κατασκευαστικός φορέας του κράτους για τα σχολικά και άλλα Δημόσια Κτίρια!  Τη χρονιά που πέρασε η ΚΤΥΠ έζησε την πλήρη αποδυνάμωσή του φορέα σε τεχνικό προσωπικό, χρηματοδότηση και έργα. Στις αρχές του χρόνου και υπό την απειλή ένταξης στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων, μετατάχθηκαν σε άλλους φορείς του εποπτεύοντος υπουργείου Υποδομών πάνω από 150 εργαζόμενοι οι περισσότεροι εκ των οποίων μηχανικοί διαφόρων ειδικοτήτων, γεγονός που είχε άμεσο αντίκτυπο στα έργα και τις υπηρεσίες που παρέχει η ΚΤΥΠ.

Να τονίσουμε επίσης,  ότι πάνω από το 50 % των υπαρχόντων σχολικών κτιρίων είναι κτισμένα πριν από 40 έως 50 χρόνια με τον παλιό ή χωρίς καθόλου αντισεισμικό κανονισμό!!!

Κύριε Γαβρόγλου, την ώρα εσείς… μην τυχόν και σας ξεφύγει κανά δευτερόλεπτο!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας