Σε λειτουργία το διαδικτυακό Αρχείο Παραδοσιακής Μουσικής Ικαρίας

1032
αρχείο

Από τις 26 Aυγούστου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ικαρίας (http://ikaria.gov.gr) το Αρχείο Παραδοσιακής Μουσικής Ικαρίας στην διεύθυνση https://apmi.ikaria.gov.gr.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος «η ανάρτηση αυτή -σε συνέχεια των εκδηλώσεων παρουσίασης που έγιναν από τον Δήμο Ικαρίας την άνοιξη του 2019- γίνεται ώστε να διαδοθεί η δημιουργία και δράση του αρχείου, στην καταγραφή και διαφύλαξη της μουσικής του τόπου μας».

Το Αρχείο Παραδοσιακής Μουσικής Ικαρίας, αποτέλεσμα συστηματικής έρευνας και καταγραφής της παραδοσιακής μουσικής της Ικαρίας από ερευνητική ομάδα, απαριθμεί ηχογραφήσεις αρκετών δεκάδων ωρών με συνοδευτικό οπτικό υλικό και πληροφοριακά στοιχεία, που αποτελούν μουσικολογικήεθιμική και λαογραφική έρευνα, η οποία παραχωρήθηκε στον Δήμο Ικαρίας από την ερευνητική ομάδα με στόχο την ευρύτερη διάδοση στους απανταχού Ικαριώτες και όχι μόνο.

Το Αρχείο με την μορφή της «ψηφιακής οπτικοακουστικής βιβλιοθήκης» φιλοξενείται, εκτός από την ιστοσελίδα του Δήμου, στο Λαογραφικό Μουσείο Αγίου Κηρύκου και στο δημοτικό κατάστημα Ευδήλου, όπου μπορούν να το επισκέπτονται όσοι ενδιαφέρονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας