Σε κατάρρευση το λεκανοπέδιο. Χάος από το μπλακ άουτ στην Ύδρα

1206
λεκανοπέδιο

Σε κατάρρευση οδηγείται το “μνημονιακό” λεκανοπέδιο και μοιάζει περισσότερο με ανοχύρωτη περιοχή ευάλωτη σε φυσικές καταστροφές και στην καταστροφή των υποδομών και των τεχνολογικών του βάσεων λόγω έλλειψης συντήρησης και νέων επενδύσεων.

Το πρωτοφανές σοκ με τον μπλακ άουτ για δεύτερη μέρα που αντιμετωπίζει η Ύδρα, μετά και το πρόσφατο μπλακ άουτ στο 1/3 περίπου του λεκανοπεδίου, είναι πολύ χαρακτηριστικά και δείχνουν επιπλέον την διάλυση και εγκατάλειψη που υφίσταται η υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ.

Ταλαιπωρία χωρίς τέλος για τους πολίτες και τους τουρίστες της Ύδρας, καθώς το νησί παραμένει χωρίς ρεύμα για περισσότερες από 24 ώρες ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ ψάχνει ακόμη τα αίτια του προβλήματος.

Όπως έγινε γνωστό υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού έφτασε στις 3 τα ξημερώματα προκειμένου να αποκατασταθεί σε πρώτη φάση το πρόβλημα  με τη διακοπή του νερού.
Ο δήμαρχος της Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης μιλώντας στην ΕΡΤ υποστήριξε ότι ουδείς γνωρίζει που είναι το πρόβλημα. «Η μονάδα αφαλάτωσης λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα και γι΄ αυτό δεν έχουμε και νερό. Από τις 3 τα ξημερώματα έχει έρθει υδροφόρα στο νησί.  Πιστεύω ότι εντός της ημέρας θα αποκατασταθεί το πρόβλημα», είπε για να προσθέσει.

«Οι επαγγελματίες έχουν υποστεί ζημιές. Θα αναζητηθούν ευθύνες. Αναστατώθηκε ο κόσμος, στεναχωρήσαμε τους τουρίστες. Ελπίζω από το μεσημέρι να απολαύσουν και πάλι τις παροχές του νησιού» .

Διευκρινήσεις για τη διακοπή ηλεκτροδότησης

Ο ΔΕΔΔΗΕ σχετικά με την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, η οποία σημειώθηκε χθες Κυριακή 26 Ιουλίου 2018, διευκρινίζει ότι έχει προχωρήσει στην αποστολή Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών (Η/Ζ), προκειμένου να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η ηλεκτροδότηση του νησιού και προσθέτει ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης τις πρωινές ώρες, με τη σύνδεση των Η/Ζ.

«Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία τους» σημειώνει σε ανακοίνωσή του.

Με ποινικές διώξεις απειλούν οι τοπικοί άρχοντες

Όπως ανέφερε ο Μανώλης Τσακίρης, γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου της Υδρας:  «Σαν γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου θα ζητήσω την ποινική δίωξη των υπευθύνων διότι αυτό το μπλακ αουτ είναι καταστροφικό για το νησί μας και τον τουρισμό. Αυτή τη στιγμή το νησί είναι γεμάτο από κόσμο και φεύγουν αλλόφρονες οι άνθρωποι. Δεν μπορείς να κάνεις ένα μπάνιο, τα παγωτά, τα τρόφιμα στα ψυγεία έχουν λιώσει γιατί είναι πολλές οι ώρες που είμαστε χωρίς ρεύμα στο νησί. Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων προσπαθούν οι άνθρωποι να σώσουν ό,τι μπορούν χρησιμοποιώντας πάγο αλλά δεν είναι λύση αυτό. Είναι μεγάλη δυσφήμιση αυτό για το νησί μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας