Σε καραντίνα έως τις 15 Μαίου η Νέα Υόρκη

855
νέα

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε σήμερα ότι παρατείνει έως τις 15 Μαΐου τα μέτρα καραντίνας στην πολιτεία, επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των θανάτων σε ημερήσια βάση είναι ο χαμηλότερος εδώ και 10 ημέρες.

«Πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε» δήλωσε ο Άντριου Κουόμο, στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Θα ήθελα να δω το ποσοστό των κρουσμάτων να μειώνεται ακόμη περισσότερο. Η πολιτική της καραντίνας (με το κλείσιμο σχολείων και επιχειρήσεων) θα παραμένει σε ισχύ έως τη 15η Μαΐου», συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι οι Νεοϋορκέζοι θα πρέπει να φοράνε μάσκες σε λεωφορεία, ταξί και τρένα.

Είπε, επίσης, ότι η πολιτεία της Νέας Υόρκης με σχεδόν 20 εκατομμύρια κατοίκους κατέγραψε 606 θανάτους από την πανδημία τις τελευταίες 24 ώρες, που είναι ο χαμηλότερος ημερήσιος απολογισμός από τις 6 Απριλίου. Μία ημέρα πριν η πολιτεία είχε καταγράψει 752 νεκρούς.

«Συνεχίζει να αποτελεί έναν πραγματικά τραγικό απολογισμό» σημείωσε ο Κουόμο, προσθέτοντας ότι στον απολογισμό των νεκρών περιλαμβάνονται 29 ασθενείς από οίκους ευγηρίας, τους οποίους αποκάλεσε «σημείο μηδέν» στη μάχη εναντίον του ιού. Όπως επισήμανε ο Κουόμο, το γεγονός ότι οι αριθμοί των ασθενών που νοσηλεύονται και των θανάτων στη Νέα Υόρκη έπεσαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 ημερών αποτελεί άλλη μία απόδειξη ότι η πλέον πληγείσα πολιτεία ελέγχει τη διασπορά του ιού.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, συνολικά 17.735 άνθρωποι νοσηλεύονται σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη λόγω της νόσου COVID-19, αριθμός μειωμένος από τους 18.335 μία ημέρα νωρίτερα και ο χαμηλότερος από την 6η Απριλίου. Η πολιτεία της Νέας Υόρκης καταμετρά περισσότερα από 210.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορoνοϊου και περισσότερους από 11.500 νεκρούς.

Δήμαρχος Ν. Υόρκης: Έκκληση στον Τραμπ για τη διάσωση της οικονομίας

«Βοηθήστε μας οικονομικά, ειδάλλως δεν θα πετύχετε μια εθνική ανάκαμψη». Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης απηύθυνε έκκληση σήμερα στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, απαιτώντας να αποδεσμεύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή βοήθεια για να βοηθήσει την οικονομική πρωτεύουσα των ΗΠΑ να ανταπεξέλθει τις συνέπειες της πανδημίας.

Ενώ ο ένοικος του Λευκού Οίκου αναμένεται σήμερα να παρουσιάσει τις «οδηγίες του» για την «επαναλειτουργία» της αμερικανικής οικονομίας, ο Δημοκρατικός δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάσιο τόνισε ότι η πόλη της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της επιδημίας στη χώρα, δεν θα ανακτήσει από μόνη της τις απώλειες εσόδων από τη διακοπή λειτουργίας της οικονομίας της από τα μέσα Μαρτίου.

Εκτίμησε τις απώλειες σε 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι αυτό το σημείο, για έναν ετήσιο προϋπολογισμό περίπου 89 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Όποιος θέλει μια εθνική ανάκαμψη, πρέπει να βοηθήσει τα μέρη που θα βοηθήσουν στην οικοδόμηση αυτής της ανάκαμψης», είπε ο ντε Μπλάσιο στην καθημερινή ενημέρωση του Τύπου σχετικά με την επιδημία, τονίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Νέας Υόρκης στην αμερικανική οικονομία.

«Η μόνη εξουσία που μπορεί να εγγυηθεί ότι θα βγούμε από αυτήν την κατάσταση με τον σωστό τρόπο είναι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση (…) Έφτασε η ώρα τους να αποφασίσουν», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος, πολιτικός αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ, είπε ότι συνομίλησε χθες με τον Αμερικανό πρόεδρο για να τον ενθαρρύνει να πείσει τη ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στη Γερουσία να εγκρίνει ένα νέο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης που πρότειναν οι Δημοκρατικοί ηγέτες του Κογκρέσου, που θα αποδεσμεύσει δισεκατομμύρια δολάρια για την πόλη και την Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

«Του είπα ξεκάθαρα ότι η γενέτειρά του τον χρειάζεται», συνέχισε ο ντε Μπλάσιο. «Ο πρόεδρος πρέπει να σηκώσει ανάστημα (…) Αν μιλήσει, θα ακολουθήσουν οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας».

Ο δήμαρχος, όπως και ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, δεν σταμάτησε να αποδοκιμάζει τις τελευταίες εβδομάδες τα λιγοστά χρήματα που διατέθηκαν στην Νέα Υόρκη, μια Δημοκρατική στην πλειοψηφία της Πολιτεία, στο πρώτο πακέτο οικονομικής βοήθειας που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο στα τέλη Μαρτίου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας