Σε δύο 24ωρα, ο Boris Johnson αντιμέτωπος με την Ιστορία

559
επίδειξη

Σε δύο 24ωρα, στις 24 Ιουλίου, οι επενδυτές θα ξυπνήσουν με έναν νέο βρετανό πρωθυπουργό. 

Ο Boris Johnson, το πρόσωπο της εκστρατείας της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του 2016, είναι – εάν οι αγορές στοιχημάτων είναι έγκυρες – σχεδόν βέβαιο ότι θα λάβει την πλειοψηφία των ψήφων των μελών του Συντηρητικού Κόμματος και θα γίνει ο νέος ηγέτης, επικρατώντας του Jeremy Hunt.

Η στερλίνα έχει βυθιστεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 27 μηνών, καθώς οι δύο υποψήφιοι προσπάθησαν να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλον με σκληρή ρητορική Brexit, συμπεριλαμβανομένων των υποσχέσεων να εγκαταλείψουν την Ε.Ε με ή χωρίς μεταβατική συμφωνία, στις 31 Οκτωβρίου.

Reuters Graphic

Υπάρχει η άποψη ότι, μόλις βρεθεί στην εξουσία, ο νέος πρωθυπουργός θα μετριάσει τη ρητορική και θα αρχίσει εκ νέου διαπραγμάτευση συμφωνίας με τις Βρυξέλλες.

Οι βουλευτές του Ηνωμένου Βασιλείου υποστήριξαν επίσης ένα σχέδιο που θα καταστήσει αυστηρότερους όρους για την κυβέρνηση σε μια μη-συμφωνία για το Brexit.

Αλλά ο Johnson μπορεί να έχει εγκλωβιστεί με τις υποσχέσεις του, με τους επενδυτές να αναμένουν απότομη αύξηση της μεταβλητότητας στο νόμισμα έως τις 31 Οκτωβρίου.
Οι τράπεζες προειδοποιούν ότι η λίρα θα είναι κοντά ή πάνω στην απόλυτη ισοτιμία με το ευρώ και το δολάριο, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για το Brexit.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας