Σε διαθεσιμότητα το 50% του εργατικού δυναμικού στη Βρετανία

520
εργατικού

Σε διαθεσιμότητα αναμένεται να θέσουν το εργατικό τους δυναμικό, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, οι μισές βρετανικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που έκαναν τα Βρετανικά Εμπορικά Επιμελητήρια (BCC).

Η έρευνα υπογραμμίζει την ουσιαστική ανάγκη χορήγησης κυβερνητικής βοήθειας, καθώς η 5η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο οδεύει προς τη στασιμότητα, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η κυβέρνηση στο Λονδίνο έχει υποσχεθεί τη χορήγηση εκατοντάδων δισεκατομμυρίων λιρών με τη μορφή βοήθειας προς τις επιχειρήσεις στη διάρκεια της εφαρμογής των μέτρων ενισχυμένου κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού ώστε να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της COVID-19.

Σε διαθεσιμότητα μπορεί να τεθούν 36.000 υπάλληλοι της British Airways

Στο ίδιο μήκος κύματος και η είδηση του BBC, για το ενδεχόμενο να τεθούν 36.000 υπάλληλοι της British Airways.

Συγκεκριμένα, οι βρετανικές αερογραμμές (British Airways-ΒΑ), ιδιοκτησίας της IAG, αναμένεται να ανακοινώσουν ότι θέτουν σε διαθεσιμότητα 36.000 υπαλλήλους τους, μετέδωσε το BBC.

Η αναφερόμενη αεροπορική εταιρεία ήρθε σε ευρεία συμφωνία με το συνδικάτο των εργαζομένων Unite η οποία προβλέπει την υπαγωγή σε καθεστώς διαθεσιμότητας ποσοστού 80% των πληρωμάτων καμπίνας της ΒΑ, όπως επίσης, του προσωπικού εδάφους, των μηχανικών, αλλά και του προσωπικού των κεντρικών γραφείων της, ενώ τα συμφωνηθέντα προβλέπουν ότι δεν θα γίνουν απολύσεις προσωπικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας